Morská voda pre novorenca Dr.Max
Mate s tymto niekto skusenost? Chcem nakvapkat odsat

@viestta ale aj libenar je v takych ampulkach ako toto
@viestta a inak je to od 0+ takze by to mohol .. inak ma 1.5mesiaca
mńam doktorka povedala, ze novorodencom nedavat do nosa nic, lebo to mozu vdychnut.
na vatovu tycinku a opatrne "pobehat" dierku, nie hlboko, mne tak hovorili v porodnici
@veronika_sk000 ale ja potrebujem odsat sopliky .. a to tym ze mu navlhcim potom mam odsat?
Nechcem mu podrazdit sliznicu
@veronika_sk000 este mam toto .. toto sa strieka
nezijem na SK a u nas dostat fyziologicke serum v 5ml jednorazovych pipetkach a tym sa detickam umyva nos. Je pri tom postup, ale uz od porodnice. Ale teda nekvapka sa, vstrekne sa. Ale viem, ze na SK na mna pozerali ako na mimozemstana. tu je napriklad video z porodnice na stranke univerzitnej nemocnice:
https://www.youtube.com/watch?v=cauyyD9omIY
PS na zaciatku tu uzavretu pipetu zohrieva pod teplou vodou, aby sa dostala na telesnu teplotu.
Dávala som libenar (vtedy iné nebolo) ale nie novorodencov, viac mala cca 3-4mes.. nebola mi soplos skor🙂
nam davali v porodnici aliamare v ampulkach, tym som mu len cistila jemne nos a ked mal mesiac a pol dostali sme covid, ked bolo treba odsat, tak som jemne navlhcila tou tycinkou a potom odsala
@veronika_sk000 dakujem pekne
1,5 mesacne dieta nie je novorodenec. Jedna kvapka do nosnej dierky neublizi ani novorodencovi.

novorodencom sa nic do nosa nekvapka, pretoze by to mohli vdychnut