icon

Môže morská voda pomôcť so soplíkmi u detí?

9. nov 2024

Aký vplyv má na detské sople a hlieny? Čomu napomáha?

diewcatqoo
9. nov 2024

Rozpusta, resp. zriedi tie huste hlieny, ktore nejdu vysat. Ked budu redsie, vytecu z nosa skor.

autor
9. nov 2024

@diewcatqoo ďakujem,mohla by si mi prosím odporučiť nejakú skutočne efektívnu?

lucia13022023
9. nov 2024

Sterimar je zas nás topka

anavixy
9. nov 2024

Zrieduje, zvlhcuje sliznicu, moze pomoct sliznicu odpuchnut a aj upokojit, ale pokial ma dieta upchaty nos, tak sama o sebe nepomoze. Vtedy treba streknut morsku vodu, o chvilu nos odsat a potom do “cisteho” nosa streknut dekongestiva - nasivin, olynth (striekat smerom na kridla nosa, nie rovno a nie na prepazku a max 7 dni). Morska voda existuje izotonicka - vhodna pri nadche aj ako prevencia denne, alebo hypertonicka - vhodna len pri nadche a moze stipat. Rozdiel v nich moc nie je, skor sa lisia aplikatorom, ale urcite maju ludia svoju preferenciu.

letter
9. nov 2024

Na hlieny hypertonicky roztok

autor
9. nov 2024

@letter tak ja uz nechápem niekto že izotonicky niekto hypertonicky 🫢

anavixy
9. nov 2024

Ved skus pouzit google, najdes kopec info o tom ake su druhy, ktory kedy a preco.

autor
9. nov 2024

@anavixy Ježíšku,teraz som si všimla že ste mi to hore rozpísali ako debilovi, ďakujem pekne za váš čas 🙂

gulicka277
9. nov 2024

Zrieďuje soplík ktorý sa potom ľahšie odsáva alebo sňaká. My používame libenar je to v podstate všetko to isté. Libenar má ale viacero použití čistiť s tým môžeš očká, noštek aj ušká a je dostupný aj v lekárni aj v drogérke stojí okolo 5€ a sú to fľaštičky s tým roztokom a máš ich tam 20ks

anavixy
9. nov 2024

Ale praveze ani nie, teda da sa aj lepsie podrobnejsie info najst pre pochopenie 🙂

letter
9. nov 2024

Izotonický - obsahuje rovnake množstvo soli ako nosova sliznica/membrána, takze nezriedi hlien, nepomáha odstraňovať baktérie a víry, je určený na každodennú prevenciu a hydratáciu a je vhodný pre deti od narodenia. Pre dospelých sa vyrába aj napr s dexpanthenolom na účinnejšie zvlhčenie sliznice

Hypertonicka - najsilnejšia, najvyšší obsah soli, od 3 rokov, na zdurenu sliznicu, na nádchu a hlieny, upchatý nos, používať maximálne 2 týždne

Predávajú sa vo veľa prevedeniach líšia sa aplikáciou, musis nájsť čo bude pre vás najviac vyhovovať.

Ale staré dieta?

autor
9. nov 2024

@letter ďakujem ďakujem 8 mesiacov