Môže 10-mesačné dieťatko užiť Duphalac?
Dobrý deň malá my občas ťažko kaka,tak som šla do lekárne a odporucili mi duphalac.No po prečítaní toho letačiku tam píše ze deti do 1 roku ho majú uzivat pod dohľadom doktorky.Davali ste niektorá takým maličkým babetkám?
Takto male deti zvyknu zapekat zakladne veci, tak skus vylucit alebo vzdy skombinovat s inym ovocim, co stravu naopak reguluje - ryza s hruskovym kompotom, mrkva s jablckami, zemiaky neviem s cim, ale chapes pointu... sama si odsleduj, ktore potraviny su najhorsie.
Ryza
Mrkva
Banan
Zemiaky
Pripadne kravske mlieko
Skus toto povylucovat a ak aj tak bude kakat horsie, spytaj sa lekarky na ten duphalac.
Moze, ale malo by sa to odkonzultovat s vasim pediatrom. Inak Dupahlac navykovy nie je. Pokial len obcas tazko kaka, tak by som zatial nedavala, mal by sa davat pravidlene aby to malo ziadany ucinok. Skus davat vlakninu (pokial jej nema naipak prilis vela v strave), moja dcera trpela zapchou velmi velmi dlho kym som konecne zacala davat vlakninu 🙄 a fakt to uzasne pomohlo (Topnatur vlaknina pre deti s tucniakom na krabicke). Samozrejme co najviac tekutin a uprava stravy, ale u nas napr nepomohlo fakt nic take.
@lenuska333 daj jej odvar z ovsených vločiek a pôjde jej to jedna radosť. Môžes do toho zarobit UM alebo pridať odvar do polievky, do jogurtu...
Moze. Duphalac funguje tak, ze viaze vodu a teda stolica je maksia. Preto treba aj dost pit. Nie je to laxativum v pravom slova zmysle. A nie je to navykove ako niekto pise vyssie, ide skor o to, ze ak sa pravidelne pouziva dlhsiu dobu, tak treba vysadzovat postupne. Nie kvoli navykovosti, ale aby si crevo pomalicky postupne zvyklo.
@lenuska333 nam teraz dali duphalac a prirodny opti fibre vlakninu. Nema to chut ani vonu a da sa to zamiesat do hocicoho, je to vlaknina na podporu vyprazdnovania. Ale vek neviem... Od akeho. Na vela liekoch pisu od vyssieho veku a predpisuju ich aj malickym detom, moji tak mali ocne maste a ine... Nemaju dostatocne vyskumy na tak malych detoch

@lenuska333 to neviem len je navykovy myslim. Skus pozriet physiomanna prasok. Ten je nenavykovy a prirodny. Mame odskusane zabera super.