Môže alergia na paradajky časom ustúpiť?
Ahojte, syn 3ročny mal 12.1 silnu alergicku reakciu na bielko (omylom prisiel do kontaktu zo surovým vajíčkom) avsak dva dni nato mi zacal reagovat na paradajky.. alergolog povedal ze moze byt telo podráždene paradajky mam vysadiť na 5 dní, a fenistil mam davat 3 dni nech sa telo ukľudní, takze moja otazka znie je mozne ze paradajky bude môcť konzumovať po diéte ? Kečup mal tak rad ze ho aj cisty jedol, spagety bolonske je jeho oblubene jedlo 🤦🏻♂️ je aj multialergik takze nesmie mlieko, vajcie, orechy, horcicu, arasidy, strukoviny ide ma picnúť, ostane mu tá alergia na paradajky ? Alebo je to len podráždeným telom skrz tej silnej reakcie 😔 lebo o 2 dni nato zacal zihlavkovať na nohách a na zadku odsledovala som ten kecup, paradajkový pretlak... neviem si predstavit mu este viac obmedziť jedalnicek ked uz teraz horko tazko donho nieco dám. Na alergologiu ideme až za mesiac.
@gertrudka222 ja niesom alergik, ani jeho otec.
To musis vyskusat,nik ti neda spravnu odpoved. Ja som pred xy rokmi podstupila liecbu,kedy mi pichali injekcie do ruk. Zmizla mi alergia na zvieracie chlpy. Predtym som hned kychala,mala vyrazky na rukach a teraz mi vobec nevadia. Mala som dokonca v byte. Je mozne,ze reagoval kvoli predoslej reakcii. Ja by som pockala dlhsie. Mam deti alergikov a nam vzdy dr (alergologicka)vravela,ze treba pockat aspon 2t a potom skusat. Urcite by som mu teraz dala pokoj a nedrazdila
Ta alergia na rajčiny môže byť iba prechodna. Ale počkala by som dlhšie, 5 dní sa mi zdá málo, a potom skúšala po malickych množstvach. Reakcia na rajčiny sa občas u detí vyskytne, ale nebýva to natrvalo.
@petulda333 Lenze on mi este pred týždňom paradajkove obedy jedol smelo a vlastne staaaale a nic vobec tomu nerozumiem v roku 2023 mu aj paradajky testoval hodnotu nulové, namiesto mlieka mu davame sojove (sojove vsade pouzivam) lebo na sóju nema alergiu pritom je to silny alergen ale ak sa mu pridá aj soooja alebo psenica na ktoru tiez nema alergiu a papa denne pečivo či uz raňajky alebo len tak rožtek tak skončím na psychiatrii.. uz teraz som tam jednou nohou po dnešku, pretoze rozmyslam co ak to nebolo tym podrazdením od vajíčka čo ak sa mu to naozaj pridalo ako nová vec. Keď bol bábo mal dokonca ryžu a zemiak alergiu ale uz to toleruje, ja sa nechcem báť zakaždým čo mu dám lyzicku jedla ze co ak zareaguje ked doteraz to v klude toleroval. Ja som na prášky.
@july0 ved to je ok,pisem,ze mohol mat reakciu preto,ze uz jednu mal. Cize urcite dlhsie vydrzat bez a potom skusit
@july0 ano, v zmysle že sa vyskytne ale netrvá celý život. Aj môj syn mal, tiež rajčiny ale aj jahody, prešlo to. Ja som teda čakala dlhšie kým som mu to dala najbližšie, aby sa imunitny systém uklidnil, a dávala som fakt opatrne a malinko, a vsimala som si či nebola reakcia 24hod. U Vás tých alergií je vela naraz, musí to být nenormálne náročné. Ale videla som dosť detičiek že sa im potravinove alergie vekom zlepsovali.
@july0 ahoj, moja dcéra má tiez množstvo potravinových alergií. Ale na bielok jej prešla niekedy okolo 4teho roku. Ja som alergik tiež a ja keď som mala prvýkrát reakciu na arašidy, v puberte, mala som potom hneď zápal ucha a reakciu na penicilín. Inak nemám alergiu na penicilín. Takze chvíľku pockaj. Inak beriete normálne antihistaminka pravidelne ? To by potom nemal tak reagovať intenzívne
Ak má dieťa alergie, mala by si vedieť, že rajčiny sú silný alergén.
Úplne ich vylúč aj kečup. Produkujú v žalúdku veľa kyseliny, keď z čreva kyseliny presiaknu do krvného obehu spôsobujú žihľavku a kožné alergie.
Častejšie mu dávaj vývar z kostí, spevní črevá, aby sa alergény nedostali do krvi.
Nasaď mu probiotiká a rybí olej - je protizápalový + protizápalovú stravu.
@july0 alergie sa menia, záleží co s čím skombinujes, verím ze je to veľmi nepríjemné. Dokonca existuje alergia skrizena so športom 😅 napríklad si dá niekto krevety a ide spať, pohoda. Dá si ich a ide behať, cely sa vysype 🤷♀️ Snáď sa mu to časom ukludni. Minule som čítala ze sa da aj vybudovať rezistencia tým ze sa mikro alergeny postupne pridavaju do stravy a tým si na to telo zvykne ale to treba samozrejme pod dohladom lekára.
@clarissa96 dakujem neberieme iba ked vidim ze ma reakciu a to je mozno raz za pol roka lebo nato dohliadam aby nic take nemal, teraz uz vsak davam fenistil ked mi to dr kazal az do nedele 3x denne
@vakatko viem ze paradajky su alergen; ale on ich jedol uz od mala prakticky a nic mu nerobili, ani v testoch mu nevysli pred rokom keby som mala prihliadat nato co je silny alergen a realne by mu s krvi nevysiel co mu nevysla ani soja a ani psenica ktora sa uvadza aj v restikach alebo v zlozeniach v potravinach tucnym pismom tak by nemohol uz pomali nic jest. Nechapem ze mu paradajky robia zle dufam ze to je tym vajickom.
@july0 Píšeš, že "kečup mal tak rád, že ho aj čistý jedol" tak malé deti by vôbec nemali jesť kečup, ani ja ho nejem. Nečudujem sa, že má dieťa také problémy.
https://www.brainmarket.sk/blog/syndrom-priepus...

Mozne to je, ale je tiez dost mozne, ze tiez mozne, ze tie alergie podedi po tebe.