Môže byť normálne, že teplota pri angíne stále stúpa?
Dcéra má angínu, potvrdenú v pondelok, od toho dňa užíva Cefzil, plus probiotika samozrejme. Čakala som ze postupne teplota odzneje, ako začnú slapat atb ale ona ma stale teplotu, v rozmedzí 38,2-38,8. Presne takmer na minútu ako presne účinkovať posledné podaný nurofen, sa jej horší, pride útlm, teplota stúpa, cize každých 6 hodin podávam nurofen. Bohuzial uz je piatok... Ako dlho sa vôbec môže takto nurofen podávať?
Kontrolu mame v pondelok..
Moja dcéra naposledy pri angine teolotovala týždeň napriek antibiotikám. Teplotu stačí zrážať keď je nad 38,5, a nemusí sa zraziť na normu. Podavaj veľa tekutín, ľahká prikrývka, ľahké oblečenie, poriadne vetraj. Ak sa ti to nezdá, choď dnes na kontrolu.
Iba nurofen jej zatiaľ dávam. Váži 18kg, davam jej 8,5ml. Jasne ze nedavkujem podľa veku, to je hlúposť.
A robili jej vyter na kultivaciu? Ak dostala Atb naslepo, je mozne, ze jej nezaberaju a berie ich zbytocne.
@stanulienkat ano, výsledky vyteru ale budú až v pondelok na kontrole. Crp mala 150, preto nasadili atb. A dali jej Cefzil namiesto ospenu, lebo ten už 3x jedla v minulosti
Syn užíval Nurofen 2 mesiace, toho sa neboj, že ako dlho.
Ak je angína vírusová (čo je väčšina angín) tak ATB sú absolútne zbytočne a zároveň by to aj vysvetlovalo, prečo neúčinkuju. ATB sa berú na bakteriálnu infekciu, alebo zapal. Angína nie je ten prípad vacsinou, ona je zvyčajne z vírusov a na tie antibiotiká nezaberaju. Môj mal silnú angínu 2 krát. A ani raz nemal ATB. Lekárka vždy povedala, že angína zvykne byť z vírusu. Že ak sa nezačnú znižovať teploty za 5 dní, tak vezme vyter, či to nie je z baktérie a ak, tak z akej, aby vedela nasadiť ATB. Horúčkoval asi 5-6 dní. Potom začali teploty klesať. Pri angine ale môže teplotovat aj týždeň. My sme mali v decembri chrípku a syn mal teploty 6 dní. Skúsila by som možno ísť na výter.
Aha, teraz čítam, že aké vysoké CRP. Okej, tak to môže byť zápal, alebo infekcia. Ale Zrejme netrafili antibiotiká ... Zavolaj lekárke, že nezaberajú. Lebo pri ATB by teplota mala do 3 dni byť určite prec
Čítam teraz veľa o tom, ze Cefzil pomalšie zaberá. Moze to byť nás prípad?
nemusí to byť len samotná angína, u nás bola angína s chrípkou B, kúp test na covid s chrípkou. Teraz je to bežná kombinácia. Nurofen s paracetamolom treba striedať, môžeš aj čípky. Pri chrípke sú teploty aj 7 dní.
A môže byť varianta aj taka, ze Cefzil pomalšie zaberá?
ako som napísala môže to byť kombinácia vírusu s angínou

Nurofen davkuješ správne ? A paralen máš doma ? Alebo panadol ? Daj to to môžeš po 4 hodinách od nurofenu dať. Majú inú účinnú latku, a davaj piť veľa vody aj v noci budiť nech aj vtedy pije. Potom sa jej nebudu tak casti vracať horúčky.