icon

Môže byť výsledok EEG u detí ovplyvnený strachom?

gabi2789
15. aug 2025

Zdravím, boli sme so synom čoskoro 3r u neurologičky kde mu robili vyšetrenie Eeg (sňať to pisem správne) kde mu po cca 3-4min asi ani toľko nie dali dole tú “čiapku” lekárka ukončila vyšetrenie so slovami k sestričke že to môže vypnúť že jej to stačí.. syn sa počas celého vyšetrenia bál, bránil sa rukami, nohami, telom a strašne pri tom plakal.. po ukončení tohto vyšetrenia nám oznámila že syn podľa eeg má mozog vyvinutý na 1r a nie na 3r.. chcem sa spýtať máte niekto skúsenosti že kvôli jeho nepokoju môže byť výsledok chybný?

jaskolka
16. aug 2025

@gabi2789 tak čo viem,eeg sa má robiť v pokoji,lebo môže byť výsledok skreslený. Nerozumiem takému postupu lekárky,asi by som sa šla informovať aj inde (iný neurológ)

34katka34
16. aug 2025
@jaskolka

@gabi2789 tak čo viem,eeg sa má robiť v pokoji,lebo môže byť výsledok skreslený. Nerozumiem takému postupu lekárky,asi by som sa šla informovať aj inde (iný neurológ)

@gabi2789 eeg sa má robiť v pokoji, bez pohybu. Každý pohyb, ktorý dieťa spraví, sestrička jej to označil, tu bol pohyb tu bol pohyb. Určite by som riesila noveho lekára.

anonym_fc45d8
16. aug 2025

mozog na jeden rok? tak ale dieťa musí mať aj nejaké neur. problémy popr. musí pri lekárkinej diagn aj zaostávať. či v tomto je všetko ok?
dcére robí neurl.eeg - sedí viac menej pokojne - jej to robí kvôli epilepsii.

lensii
16. aug 2025

@gabi2789 požiadaj o spánkove eeg , natívne eeg nemusí ukázať správne. Chodím so synom už 5 rokov pravidelne

anonym_9fda64
16. aug 2025

Dieta musi mat urcite aj ine problemy, EEG je v tomto pripade podla mna najmensi problem

kacena4
16. aug 2025

nie neovplyvnuje to. vidi vlny a podla toho vie usudit na kolko je vyvinuty mozog. vsetky make deticky sa takto správajú. ak potrebuju vysetrit nieco vaznejsie, ako epilepsiu a pod. tak by vas poslali na uspanie do nemocky aby to spravili v klude. predpokladam ze nejde o zistovanie epi

bielasovicka
16. aug 2025

Aké problémy má dieťa ze musel absolvovať EEG?

gabi2789
autor
16. aug 2025
@bielasovicka

Aké problémy má dieťa ze musel absolvovať EEG?

Neukazuje prstom, a nerozpráva ale ma momentálne zväčšené mandle kde si všimla lekárka orl že mu bude treba prestrihnúť uzdicku lebo dovtedy ani nebude rozprávať tak za rozprávaním sa môže skrývať aj toto, nemá záujem sa hrať s inými deťmi vyberá si s kým chce a porozumenie je slabšie základy rozumie ale nerozumie všetkému ale je moc hyperaktívny až moc chodia k nám aj CVI kde podľa ich sledovaní môže byť na vine práve ta hyperaktivita že “nema čas” sa učiť nové veci ale inak je šikovný sám sa oblečie vyzlečecie atd mám ešte ročného syna ktorý ukazuje prstom atd povie nejaké slová ale starší povie viac slov a vidím na ňom že nemôže byť na úrovni 1r dieťaťa viem nemá sa to porovnávať každé dieťa jw iné ale on vie o veľa o dosť veľa viac ako náš ročný syn

anonym_7dd987
17. aug 2025
@gabi2789

Neukazuje prstom, a nerozpráva ale ma momentálne zväčšené mandle kde si všimla lekárka orl že mu bude treba prestrihnúť uzdicku lebo dovtedy ani nebude rozprávať tak za rozprávaním sa môže skrývať aj toto, nemá záujem sa hrať s inými deťmi vyberá si s kým chce a porozumenie je slabšie základy rozumie ale nerozumie všetkému ale je moc hyperaktívny až moc chodia k nám aj CVI kde podľa ich sledovaní môže byť na vine práve ta hyperaktivita že “nema čas” sa učiť nové veci ale inak je šikovný sám sa oblečie vyzlečecie atd mám ešte ročného syna ktorý ukazuje prstom atd povie nejaké slová ale starší povie viac slov a vidím na ňom že nemôže byť na úrovni 1r dieťaťa viem nemá sa to porovnávať každé dieťa jw iné ale on vie o veľa o dosť veľa viac ako náš ročný syn

@gabi2789 v úvode si písala, že nerozpráva vôbec a v závere zas, že vie oveľa viac ako tvoj 1 ročný syn.
Ja len toľko, že kvôli niečomu ťa na to EEG mozgu poslali a to, že ty si to nepriznáš, tak sa to nezmení a ani nezlepší

anonym_ea4386
17. aug 2025
@anonym_7dd987

@gabi2789 v úvode si písala, že nerozpráva vôbec a v závere zas, že vie oveľa viac ako tvoj 1 ročný syn.
Ja len toľko, že kvôli niečomu ťa na to EEG mozgu poslali a to, že ty si to nepriznáš, tak sa to nezmení a ani nezlepší

@bielasovicka
@anonym_7dd987 Ak je dieťa sledované neurológom, tak ten si v istých intervaloch eeg robí. Absolvovali sme dvakrát.

gabi2789
autor
18. aug 2025
@anonym_7dd987

@anonym_7dd987 ja počítam so všetkým ale asi som to v úvode napísala zle teda..nerozpráva na úrovni 3r dieťaťa nedávno začal vravieť nejaké slová nespája tie slová mne ide len o to keďže má od zajtra začať brať kvôli tomu injekcie či neurobím chybu ak mu ich dám keďže to zasahuje do nervovej sústavy a nepozdáva sa mi za 2-3min vyhodnotiť za takých podmienok nekludnych na eeg taký výsledok ..nechcela som tu počuť utíšenie alebo niečo podobné iba názor niekoho kto vie o čom je eeg a či lekárka neurobila chybu za tak krátky čas a za tak uplakanwho bijuceho sa dieťaťa …lekárku som nechcela spochybňovať ale zdalo sa mi to divné