Môže byť za zahlienením niečo iné ako vírusy či baktérie?
Zdravim. Mam problem trvajuci uz dobrych par tyzdnov. Maly ma 5 mes a v poslednom case je velmi zahlieneny. Soplik nema, len mu to buble kdesi v krku. Obcas sa mu podari odkaslat. Boli sme opakovane u dr. a stale vnimam jeho stav rovnako, i ked vybral uz 3 antibiotika (cedrox, suprax, sumamed). vyter z hrdla mal negativny a crp 8. Teploty nema a nechutenstvom netrpi. Pije UM + 1x denne MM. Prosim poradte co robit a co to moze sposobovat. dakujem
V rodine sme mali podobny problem a nakoniec zistili ze to bol reflux, neter musela pridavat cosi do nutrilonu, potom sa to zlepsilo.
Ak mal CRP aj vytery negativne, davat mu troje antibiotika mi pride uletene naozaj. Ak mu CRP a vytery robili po dobrati antibiotik, bolo to uplne zbytocne.
Deti maju prirodzene uzsie dychacie cesty, mohol mat virusovy zapal priedusiek a teraz sa z toho bude cistit. Pokojne aj niekolko tyzdnov. Ak ho netrapi nic ine, len kasel, resp. zahlienene hrdlo, treba podavat nieco na rozpustenie hlienov. Pri tak malom babatku urcite konzultovat s pediatrom, co mu mozes dat. Sinupret je napr. cisto prirodny. A vyckat. Aj vacsim detom trva po prekonani infektu hornych dychacich ciest niekolko tyzdnov, kym sa "vycistia" a to su deti, ktore si uz vedia poriadne a vedome odkaslat.
A vela tekutin, to je zaklad.
Ak sa situacia nezmeni ani po niekolkych tyzdnoch, bude treba patrat po inych pricinach.
Drzim palce.
3x antibiotiká pri CRP 8 pre 5 mes dieťa? No vážne by som na tvojom mieste pomyslela nad zmenou pediatrička
Môj malý mal tento problém, dokonca hrozilo, že mu budú brať mandle, nakoniec sa zistila alergia na BKM a všetko sa stratilo a aj mandle mu zostali.
Moze to byt sposobene aj zubkami, to bol nas pripad, cca od pol roka bol maly vkuse zahlieneny, ziadne sirupy nepomahali ani Atb, pediatricka vravela, ze uz mala par pripadov, ze ked vsetky zubky budu von, tak to prejde a klopem..….preslo naozaj az prerezanim zubkov.... Dobre pomahq solmucol na rozpustanie hlienov, vtedy treba prestavat pouzivat vsetky ine sirupy, a ak bol maly zahlieneny az az tak pomohol az v druhom tyzdni pouzivania, na tom istom principe funguije aj ACC baby,

Samozrejme, ze moze - alergia. Synovec mal alergiu na BKM, skus sa vydat touto cestou. A asi zmenit pediatra, lebo pchat do 5m dietata troje rozne ATB len kvoli hlienom...no sila..... ☹