icon

Môže byť za zúrivosťou dieťaťa nedostatok magnézia?

scila
21. feb 2022

Čaute baby. Chcela by som sa spýtať na vaše skúsenosti. Čoskoro 4-ročná dcéra je neskutočný nervák.Od malička je temperamentná, tvrdohlavá, hádzala sa o zem aj každých 10 minút ak nebolo podla nej (to už prešlo), to by som brala, že je to jej povaha. Ale ju momentálne rozzúri úplne všetko, jačí a bije bratov za úplné banality, všetkým trieska. Rozmýšlala som, či to nemôže byť nedostatkom magnézia. Je strašne prieberčivá, nezje takmer nič, aj keby som sa na hlavu postavila. V podstate len cestoviny so syrom, ovocné výživy, rožok len biely, občas kúsok banánu, pár sušených hrozienok, trochu jogurtu, pár lyžičiek vývaru...niekedy rozmýšlam, že z čoho má toľko energie a nechápem. Dávate svojim deťom magnézium v nejakých výživových doplnkoch? Ak áno tak v akých? Má to nejaký vplyv na ich psychickú pohodu? Ďakujem za odpovede

soulmate9
21. feb 2022

pripnem sa. ako keby som o mojej dcére čítala...

janinah
21. feb 2022

Asi to chce prísnejšiu výchovu.nie magnézium.

soulmate9
21. feb 2022

@janinah prísnejšiu výchovu ? neviem ako je to u pani, ktorá písala príspevok, ale my sme na svoje dieťa dosť prísni, možno až príliš !! trošku od veci komentár ...

lucik194
21. feb 2022

nema to nic s povahou.....

moznoze nemusi byt prisnejsia vychova ale stanovenie hranic co moze a co nemoze......

didi2102
21. feb 2022

@scila popisujete môjho syna a aj s tým jedlom,má podozrenie na adhd, magnézium by som bez porady s dr za ziadnych okolností nedávala

diamond007
21. feb 2022

@scila deti obkukavaju, stačilo že raz videla takéto reakcie súrodencov prípadne rodičov a zapamätala si to... Ťažko sa to odnauca u detí, ale dá sa to.
Rozhodne doporučujem buď Nevychovu naštudovať alebo nejakú knihu.

didi2102
21. feb 2022

@lucik194 môj syn na aj prísnu výchovu a aj nemenné prísne hranice,niekedy nepomôže nič , je to choroba

elizabet173
21. feb 2022

@scila nie je to nedostatok magnézia, je to nedostatok dôslednosti vo výchove

zuzahajdulka
21. feb 2022

@scila , len sa prosim nenechajte vyvyklat predpotopnymi radami o prisnej vychove. Zjavne ma dcerka citovu nepohodu, trapi ju nieco (pre dospelaka to moze byt nepodstatna prkotina, ale pre 4r dieta nezvladnutelne zufalstvo) a nevie to vo svojom malom veku vyjadrit slovami. Mozno ani sama nechape presnu pricinu, len citi, ze je nestastna/smutna/nepochopena/ onalepkovana/obvinovana, atd. V tom veku este deti nemaju dovyvinutu regulaciu emocii a este ich nestihla zvalcovat blba vychovna metoda nutiaca "poslusne deti", aby emocie potlacali. Dieta potrebuje pochopenie, vypocutie, prijatie take ake je. V anglictine existuje jedno rodicovske mudro : "Behind every misbehaviour is a story wich will break your heart." Volne prelozene ako "za kazdym zlym spravanim dietata je dovod, ktory by ti zlomil srdce". Proste deti nie su zle, nechcu byt zle. Ak sa spravaju zle, potrebuju pomoc, viac lasky, viac prijatia, lebo prave tym spravanim o to prijatie volaju. Neviem, ci poznate zasady vnimaveho rodicovstva, odporucam.

scila
autor
21. feb 2022

@elizabet173 nedostatok dôslednosti?
@lucik194 stanovenie hraníc?
@janinah prísnejšiu výchovu?
Nechcem vám kaziť ilúzie, ale toto dieťa nie je moje prvé a nemám doma tri zúrivé deti. Mám dve staršie deti, na ktoré v škôlke a teraz už aj v škole, počúvam aj som vždy počúvala, ako sú dobre a slušne vychované a žiadne zásadné problémy s nimi doma nemám. Napriek tomu, že sú tiež temperamentní a často tvrdohlaví, nikdy sa nehádzali o zem ani nikdy neboli zúriví a nervózni ako dcéra. Svoje deti dobre poznám a viem, ktoré črty patria k ich povahe, čo a do akej miery viem ovplyvniť. Dcéra nieje nerváčka vždy, preto rozmýšlam nad tým horčíkom, kedže vďaka sebe viem, ako velmi jeho nedostatok vplýva na psychickú pohodu.

nevenka
21. feb 2022

@scila rozmyslam, ci by toto nevedela zistit doktorka. Alebo este mi prisla na um anemia. Sice ta sa prejavuje unavou, ale moze byt, ze je unavena a je z toho nervozna. Boli sme u fyzioterapeutky a hovorila, ze syn je velmi bledy, ze by sme mu mali spravit odber znovu - otravujem s rtm doktorku uz 8 rokov, stale je proste bledy, naposledy mal vysledky dobre. A ona hovorila, ze ma obrovsky vplyv to zelezo na psychomotoriku, emocie, pozornost atd...
Tak skuste ist aj touto cestou...aj magnezoum myslim, ze vedia vysetrit.

scila
autor
21. feb 2022

@nevenka k našej dr. sa momentálne dovolať je zázrak - ktokoľvek chce prísť, sa musí objednať telefonicky, linka je stále obsadená a naša dr. je v tomto dosť komerčná, predpokladám, že mi dá leták z obrovskej kopy čo tam má, že nech vyskúšam 🙂 Ale keď sa oteplí a bude mať toho doktorka menej tak sa spýtam či to nejde zistiť z krvi, to ma nenapadlo, ďakujem.
Napadlo ma opýtať sa tu, kedže je tu veľa šikovných mamín, že či sa náhodou nejaká nevyzná, že čo z tých magnézií je vhodné, prípadne lepšie. Mám kamarátku sestričku, ktorá mi spomínala, že robila v minulosti s dr , ktorá mala velký prehľad o rôznych zlúčeninách práve aj toho železa, lebo že niektoré doplnky obsahujú, takú zlúčeninu, iné takú a tá je účinnejšia ako tá 😵 no proste pre mňa španielska dedina. Kamoška už na tú doktorku nemá kontakt inak by som sa spýtala jej. Ja mám veľmi bledého syna a železa má ešte viac ako treba 🙂 Aj môj muž bol velmi bledý ako chlapec, asi zdedil farbu po ňom 🙂
A teda dcéra neni vôbec unavená, je ako neriadená strela, nechápem kde v sebe berie tolko energie, keď skoro nič nezje 🤷

lelab01
21. feb 2022

@scila mám dobré skúsenosti s Floradix sirupmi. Syn je veľmi prieberčivý v jedle a berie ten so železom...majú aj magneziové sirupy ( Salus Floradix Magnesium) sú to koncentráty z bylinných, zeleninových a ovocných štiav.

miadi
22. feb 2022

Nebude to magnezium . Moja bola vzdorovita hnevala sa ked Nebolo po jej od 14m a to jedava Denne banan dva - obsahuje vela magnezia. Ale ak si myslis ze je to tym
Tak sa da doplnit stravou. Teda nebola taka ako tvoja trieskat bratou? To dovoliš? Je to povaha. Prve deti si mala Proste jednoduchsie .. Ja to uplne vidim na mojom mladsom ze snim je to jednoduchsie. Ale v 4r je uz dost velka a to obdobie vzdoru by malo uz pominut. Takze je dost mozne ze mà nejaku diagnozu. Takto sa choval kamosov syn mal ADHD . A dost sa snim natrapil tusim az v 17 ked zacal internatnu skolu sa zlepsilo..Ale nemam rada hladanie diagnoz.. Musis na nu silnejsie paky mat ako si mala na starsie deti. Ktore toto nerobili . Cize je to nove pre teba. .a treba nieco zmenit vo vychove Aj ked to nechces pocut. Stoji to za to . Casom pochopi ze trucom revom nic neziska. Musis sa to naucit ignorovat no ak udrie potrestat. Posli ju do izby a nech odtial nejde kym sa neukludni. Udrie brata ? Zoberies jej oblubene hracky na tyzden .. alebo nebude mat tyzden tv ., atd. Ked reve ze si chce presadit svoje chod do inej izby ju to prestane bavit bez publika. Pride za tebou ? Posles ju do jej izby ze takro nic nedosiahnw. Nie znamena nie . Testuje tvoju vydrz tvoje hranice . Lenze tie urcujes ty nie ona . Nie je za kazdym detskym revom story ktora ti zlomi srdce casto je to uplne obycajny pokus o manipulaciu.

savmebej
22. feb 2022

@scila nezje takmer nic=z toho je nervacka

nikolka1986
22. feb 2022

Keď sme boli deti, dostali sme po riti a nikto neriešil bludy s Magnéziom. Pomohlo to dokonale. Nikto sa nepýtal či chceme jesť len cestoviny, rožky - čo bolo to sa zjedlo.

domak2
22. feb 2022

Aj ja som nervózna keď som hladna a tiež mi príde, že ta manipuluje, aj cez to jedlo, čo môže mať dosť veľkú zásluhu na jej správani. Najmä by som riešila bitie bratov, nemá rok ani dva. Inak ja nikdy nerozumiem argumentom, že veď mám 5 deti a všetky majú rovnaku výchovu, tak prečo je jedno iné. Podľa mňa sú iné všetky a každé potrebuje iný prístup, to co na jedno super funguje, môže druhému ublizit a naopak.
Väčšinou si deti nežiaducim správaním snažia vydupat viac pozornosti, to ze je negativna je druhoradé.

elizabet173
22. feb 2022

@scila ja ti tiež nechcem kaziť ilúzie, ale s deťmi toho veku mám veľmi bohaté dlhoročné skúsenosti. Dieťa si dovolí toľko, koľko mu dovolia rodičia, to že má v sebe more energie, je v poriadku, v ostatnom treba stanoviť pravidlá. Aj čo sa týka jedla, aj čo sa týka správania sa k súrodencom. Môže robiť čokoľvek, ale následky si ponesie sama. Aj vtedy keď odmietne jedlo, aj vtedy, keď ublíži bratovi, aj vtedy, keď niečím treskne.

scila
autor
22. feb 2022

@lelab01 dakujem, nikdy som ešte o nich nepočula 🙂