Môže dcéra chodiť do školy, keď má salmonelózu už bez príznakov?
Dobrý večer, chcem sa spýtať ohľadom salmonelózy ako to je ak dcére vyšla z vyteru, dnes je to 5 deň od vyteru, môže chodiť do školy ak nemá žiadne príznaky už ? Ako dlho môže byt infekčná. Ďakujem za odpoved
Tak dnes som rozprávala s pani z hygieny, je to tak že ak dieťa už nemá klinické príznaky do kolektívu môže normálne ísť, výnimka je len v prípade ak človek pracuje v potravinarstve, tam sú potrebné 3 negatívne vytery po sebe.
Boze co je toto??? Aj moj syn ju mal. Normalne prechodil salmonelu, teraz cca 1 mesiac. Konecne zajtra ide do skolky. Nemohol do kolektivu lebo mal stolicu pozitivnu. Keby si ZLE UMYL RUKY po VELKEJ POTREBE, nohol by nakazit eventuelne ine deti ak by pochytal veci, ktory by sa oni dotkli a sup smer usta... Takto sa musel nakazit aj moj syn. Bol v nemocnici 4 dni skrz inu vec a toto mu zistili nahodou 🤦🏻♀️🤷🏻
@babatkoo pre toto mne doktorka nechcela povolit aby siel skor ako mal 2 negat vytery za sebou. Mali sme toti negat pozit negat negat a az potom slobodaaaa.
Ale teda ja som mala aj respekt z toho zeby som nakazila ine deti v skolke kedze moj syn mal zo salmonely 40.3 teplotu. A tie vykriky bolesti pri stolici ma strasia doteraz. Toto zazit uz v zivote. ☹
@dzina007 fuha tak to muselo byt priserne trapenie 😒 nechcem si to ani len predstavit. Moj nemal absolutne ziadne problemy tipu - hnacka, zvracanie, teplota... papal, hral sa, tesil sa. Len obcas povedal ze ho brusko boli. Jeden den ale mal brucho hrozne nafucane. Tak sme isli na pohotovost. Povedali ze meteorizmus ale ze treba zistit preco. Tak nas hospitalizovali. Zistili intoleranciu laktozy a zaroven Salmonelu. Lekari uzasnusti ze mu z nej nic nebolo a my tiez. chvala bohu 🙏🏻🙏🏻🙏🏻 Tie bolesti bruska su hrozne, vacsinou lieky nezaberu, ostava si to iba odtrpiet 🤦🏻♀️
@babatkoo nooo nasho zacalo prehanat. Musel mat strasnu bolest lebo ked spal lebo bol total bezvladny vzdy len zacal vrieskat od bolesti a uz sme len utekali na zachod lebo sme vedeli ze treba kakat. Po vykakani bol ok a zas len spal. Ale velakrat sme nedobehli striekalo z neho chudaka vsade. Doktorka nas vysetrila cez telefon ze mame sa ozvat ked hnacka neprejde do troch dni. Nastupili horucky ktore raz dosiahli 40.3. Uz sme aa balili do nemocncie ale nakoniec teplota klesla. Vytery mu urobili az na 5 den od zacatia priznakov kedy uz bol z najhorsieho vonku. Salmonela potvrdena do par hodin. Ale uz sme nepotrebovaki nemocku nic. Len sediet doma a pit smectu. No a nasledne z toho celeho ho seklo v krku (vraj z teplot miernej dehydratacie a tak) takze chudak este aj korzet na krk dostal na par dni.
@januarova je to tak. My sme mali pozitívny test 4-5 mesiacov :(

@dzina007 u nas boli z hygieny, a na zaklade ich pokynov dcera musela mat negat vytery, to nebol vymysel dr