Môže dieťa dostať ovčie kiahne dvakrát?
Taka otazocka moze dieta dostat kiahne dva krat ? Moja mala ich mala ked mala 15 mesiacov schytala od surodenca je sanca zeby teraz v 3 rokocj sa nakazila znova ked sme boli s kiahnami v kontakte ? No v kontakte v sobotu bola na oslave a v utorok vecer bol kamaratkym vysypany kiahnami dakujem , pytam sa lebo ideme na dofcu a ked sa tam prejavia ma porazi
Moj syn ich mal 2x. Najprv raz v troch rokoch cca a potom ich schytal o rok znova. A to len z toho dovodu ze prvy krat ich mal malinko,mozno do 10 pupacikov na celom tele a nevytvorili sa mu protilatky. Druhy krat ked ich mal tak uz po celom tele tak ako byvaju. Ani v jednom pripade nastastie nemal teplotu. Druhy krat ked ich dostal tak akurat cestoval s mojimi rodicmi na dovolenku k moru. Inak velmi mu to pomohlo lebo kiahne mu zmizli mozno za 4-5 dni co mu ich more vysusilo. Zato ja ked som ich ako decko mala som si ich paradne uzila. Nebolo na mojom tele volne miesto kde by neboli a ani teploty ma neopustali 🙈 Tak som velmi rada za to ako ich mal moj krpec.
@balerina2025 toto je presne pravda. Mne doniesol starší syn zo škôlky kiahne a mňa akurát v ten deň pustili z pôrodnice s malým. A dostal to. Ale vysypal sa fakt minimálne a skoro nič mu nebolo. Ale kiahne to boli. A druhýkrát dostal kiahne riadne vo škole ale to už bolo že fakt kiahne. Keď mal kiahne prvé tak je preto také ľahké lebo mal ešte imunitu odomna. Aspoň tak mi to vysvetlili.

@slavomira236 to ste ma potesila :D