icon

Môže dieťa dostať úpal aj za krátky čas?

16. aug 2025

Dcérka bola dnes s kamarátkou vonku išla von o 10tej a prišla o 13:30cca mohla za ten čas dostať upal?

biba_18
16. aug 2025

mohla, ja som včera tiež dostala a bola som v polotieni 😔

autor
16. aug 2025
@biba_18

mohla, ja som včera tiež dostala a bola som v polotieni 😔

@biba_18 môžem sa spýtať aké mate priznaky?

biba_18
16. aug 2025

keď je jej zle, je unavená, sťažuje sa na bolesť hlavy - daj ju sadnúť, vyložiť nohy, ale nie do priveľmi vychladenej izby, môžeš ju osprchovať, dávaj jej na zapastia a členky obklady ako pri horúčke, na čelo mokrý uterák, keď už nebude teplá tak piť, niekedy pomôže aj vygrcať sa aby jej prestalo točenie hlavy, ale nesmie piť veľmi studené, a nemusí veľa naraz ale pravidelne po dúškoch… zmeraj jej teplotu lebo keď bude priveľmi horúca, treba byť dôslednejšia v konaní…
a keď je spálená lebo okrem úpalu má aj úžeh, tak chladivé mastičky k tomu…

biba_18
16. aug 2025

mne bolo zle, točila sa mi hlava, bola som slabá ako mucha a grcala som večer 😔 ani dnes nie som ešte celkom ok… a fakt som nebola vonku dlho, ale presne v tej najvačšej horúčave a v polotieni, len tam kde som sedela bolo bezvetrie 😔

autor
16. aug 2025
@biba_18

mne bolo zle, točila sa mi hlava, bola som slabá ako mucha a grcala som večer 😔 ani dnes nie som ešte celkom ok… a fakt som nebola vonku dlho, ale presne v tej najvačšej horúčave a v polotieni, len tam kde som sedela bolo bezvetrie 😔

@biba_18 ďakujem.tiez jej nechuti jest a boli ju hlava a ešte jej je zima

biba_18
16. aug 2025

@anonym_autor takže ako som písala hore - a zmeraj jej teplotu. dnes nech nič nerobí, bude len tak posedkávať…

autor
16. aug 2025
@biba_18

@anonym_autor takže ako som písala hore - a zmeraj jej teplotu. dnes nech nič nerobí, bude len tak posedkávať…

@biba_18 dakujem krásne

biba_18
16. aug 2025

držte sa

anonym_bf60c8
16. aug 2025
@anonym_autor

@biba_18 dakujem krásne

@anonym_autor v takomto teple aj za oveľa kratší čas

jamidea
16. aug 2025

@anonym_autor ved to su 3apol hodiny. Za taky cas aj umriet z tepla moze. Teraz uz asi vies, ze ma upal aj co robit, dufam, ze aspon siltovku a vodu mala

autor
16. aug 2025
@jamidea

@anonym_autor ved to su 3apol hodiny. Za taky cas aj umriet z tepla moze. Teraz uz asi vies, ze ma upal aj co robit, dufam, ze aspon siltovku a vodu mala

@jamidea ano mala vodu aj siltovku