icon

Môže dieťa nebezpečne vdýchnuť cmúľací liek?

renattaa
31. jan 2025

Dobrý večer… vcera mi syn prehltol/vdychol liečik a potom plakal, že ho boli na hrudi .. dala som mu kúsok rohlika teplý čaj … je možné, že to mohla skončiť v dýchacej trubici alebo v plucach? Pokašliava celý den troska, ale to už predtým lebo mu zatekaju sople tak ťažko povedať … nie je malátny ani nič podobne … neviem či mám volať na pohotovosť ale v noci spí dobre akurát párkrát zakašle tak sama neviem… dakujem

zuzinka888
31. jan 2025

Pochybujem, keby to vdychol nebol by ok- len zo soplikom. Ved si zober aky zachvat kaslu mas jed vdychnes trosku vody- pri kupani ci pri piti. Alebo ti pri jedeni zabehne do dychacej trubice- ved to ide von aj nosom. To by si si uz vsimla- je to stav kedy sa dieta viditelne dusi, fialivie a pada do mdlob. Cukrik bol mozno vacsi a kedze ho nepohryzol podrazdil svaly/ hltana. Nestresuj.

terezkaarthuramax
31. jan 2025

Vzdy je lepsi plany poplach akoby sa malo nieco stat a tiez dat na svoj instinkt. Ak sa bojis, zavolaj, aby si mala dušu na mieste..

dzulli1980
31. jan 2025

Kľudne to mohlo skončiť v pľúcach, pokiaľ mal bolesť na hrudi, pokašliava ... choď na pohotovosť ... lepšie zbytočne, ako si potom čosi vyčítať.

lienka9
31. jan 2025

@renattaa podla toho aka bola ta tabletka velka..ak ako nejaky maly C vit.mozno by som sla..my sme raz mali podozrenie na vdychnutie zrnka ryze a stravili sme 3 dni v nemocke,ze ho sledovali a robili sono hrudnika.ale kedze sa stav zlepsoval a nie zhorsoval bolo jasne,ze to bola len bronchitida.skoro som vtedy odpadla,ked nas dr.poslala rychlo do nemocnice..ale to vdychnutie je velmi zriedkave a kedze sa vam to stalo uz vcera,to by si videla,ze sa mubstav viditelne zhorsuje.my sme mali brutalne zachvaty kasla..

ina2405
1. feb 2025

@renattaa už to bude roztopené, však nevdýchol mincu. Ako dieťa som tak vdýchla cukrík, asi hodinu ma bolelo na hrudi, ale dýchalo sa mi dobre, podľa mňa sa mi to vtedy zaseklo niekde nad žalúdkom. Potom sa to rozpustilo. Ani mama o tom nevedela. Ale išla by som na pohotovosť, nech ho popočúvajú.

basulaak
1. feb 2025

@renattaa keby ti cokolvek vdychol tak by tak kaslal ako besny. Hovorim zo skusenosti (syn mi vdychol stravu a robili mu bronchoskopiu kde mu to vybrali). Mal 50 minutovy nonstop zachvat kasla so slzami a dusenim. Az taky ze sanitka prisla. Takze si nemyslim ze tcoj cokolvek vdychol. To vyzera inak.

jamidea
1. feb 2025

@renattaa tie, co tu pisete, ako by kaslal a nebol ok atd, tak radsej nepiste. Ak vdychne mensi predmet, ktory mu dych.trubicu nedrazdi a nezapcha, moze byt ok. Druha vec je, ze sa to asi uz roztopilo, tak ako cukrik vdychnuty malym mojej znamej v Trnave. V nemocnici iba cakali, kym sa to roztopi.
Dufam, ze ste v pohode. A je mozne, ze to len prehltol a to tiez boli 🙂.