Môže dieťa nereagovať na Paralen?
10r syn ma horucku, teraz uz 39,4. Dala som mu paralen 500mg pred 20.minutami. Teraz meram, ma 39,6. Co robit? 😩😞
@anonym_autor skús mu dať normálne kúpeľ,ak máš možnosť. Je to príjemnejšie ako sprcha. Chvíľu poleží. Moji sa tiež pýtajú poležať do vane,keď im neklesá.
@domka222 nemame vanu🙉🫤
@anonym_autor tak nechaj ho trápiť
@sisska96 ako trapit. Dnes uz je bez teploty a ozil.😁🙂
Hlavne nepanikárte, 10r dieťaťu nehrozia febrilne kŕče, (tie bývajú do 5tich rokov problém). Pokiaľ pije, teplota 39 je úplne normálna reakcia tela, netreba hneď zabaly a obklady. Paralen 500 je na jeho váhu správne, zaberá však do hodiny, nie do 20 minút. Nebojte sa horúčky, je to prirodzená súčasť boja imunity voci vírusu.
Samozrejme nehovorím o horuckach ktoré majú nebezpečné iné príznaky, ako bolesť šije, apatia, svetlo plachosť, strata vedomia - to je ale niečo úplne iné ako horúčka pri klasickej viróze. Treba sledovať príznaky.
@ria_sprout mal 40,0, vtedy sa uz aj ja bojim, aj ked viem, ze horucka je lieciva..
@senta_sofia ano.ma to tak.sprcha, liek, ale ma min.37,3.
@anonym_autor pisala si, ze pod 39 este nezrazas, ale potom zasa, ze pod 37,3 teplota nejde… len pozor, lebo horucka nemusi po podani lieku klesnut ani pod 38, resp. staci ked klesne pod 38,5, cim viac klesne (o viac stupnov), tym vyssie riziko, ze potom prudko vyskoci hore a mozu vzniknut krce (aj ked neviem ake stare je dieta, myslim, ze vam to uz nehrozi)- krce totiz nevznikaju z vysokej horucky ako takej ale z rychleho prudkeho vzostupu teploty. Takze urcite nie je nutne podat liek a za pol hodinu (ked liek nestihol este ani zaucinkovat) ochladzovat aj fyzikalne (pokial fakt nema nad 40 napr..)
@anonym_autor pisala si, ze pod 39 este nezrazas, ale potom zasa, ze pod 37,3 teplota nejde… len pozor, lebo horucka nemusi po podani lieku klesnut ani pod 38, resp. staci ked klesne pod 38,5, cim viac klesne (o viac stupnov), tym vyssie riziko, ze potom prudko vyskoci hore a mozu vzniknut krce (aj ked neviem ake stare je dieta, myslim, ze vam to uz nehrozi)- krce totiz nevznikaju z vysokej horucky ako takej ale z rychleho prudkeho vzostupu teploty. Takze urcite nie je nutne podat liek a za pol hodinu (ked liek nestihol este ani zaucinkovat) ochladzovat aj fyzikalne (pokial fakt nema nad 40 napr..)
@anavixy ok vidim uz hned na zaciatku ze 10r 🙃

@anonym_autor tak nechaj ho trápiť
@sisska96 a co sa prosim ta dava na chripku?