icon

Môže dieťa po kontakte s hepatitídou A cestovať?

27. apr 2024

Syn mal v škole niekoho s hep A..prišiel mail ze do 12.6 ma zvýšený dohľad.. odber a očkovanie.. 10.6 mame ísť na dovolenku..myslíte že sa mu bude mať ísť.letecky... lebo do školy chodiť môže.. a chodí vlakom

kacena4
27. apr 2024

zvyseny dohlad nie je katantena uvidite ake budu odbery ak ok, super, budete zaockovani

autor
27. apr 2024

@kacena4 a myslíš ze ta dovolenka byť môže?

zuzanaete
27. apr 2024

Tiez mal syn v triede. Deti boli pod zvysenym lekarskym dozorom. Nikto dalsi sa nenakazil. Ide o skolu, kde sa dodrziavaju zaklady hygieny a nie su tam deti z oblasti so znizenou hygienou. Pani z uradu mi tiez povedala, ze v takychto skolach sa to nesiri dalej. Takze ak je to takto aj u vas, tak je naozaj miziva sanca na nakazu. Vakciny su uz k dispozicii? Ked to mal syn v skole, tak bol uz dlhsiu dobu vypadok a tak deti vobec hromadne neockovali.

autor
27. apr 2024

@zuzanaete vieš čo ani neviem lebo som mail prečítala až ráno.. prišiel včera tak sz v pondelok zavolám pediatricke

autor
27. apr 2024

@zuzanaete len neviem co s tou dovolenkou

tervz
27. apr 2024

Pokiaľ sa mu dovtedy neobjavia príznaky, tak bude môcť ísť na dovolenku. 🙂

autor
27. apr 2024

@tervz takže dr to nemusí potvrdiť?

autor
27. apr 2024

@tervz lebo mame už kúpený let

tervz
27. apr 2024

Ja si myslím, že nemusí. Ale môžem sa Vám v pondelok spýtať na hygiene ako to je, aj tak tam máme vyučovanie 🙂

autor
27. apr 2024

@tervz to by si bola milá..

kiki68
27. apr 2024

Nemyslim, ze by nemohol cestovat, da sa spravit odber a ockovat mozete v zahranici, ked je tam dostupna vakcina na akejkolvek klinike pre turistov. Iba nieco doplatite. V Rakusku tu vakcinu kupite v lekarni ( ako vsetky ostatne vakciny). My sme napr preockovali tetanus v Thajsku na klinike po skrabnuti a nebol Problem

autor
27. apr 2024

@kiki68 ide sa na Krétu

autor
27. apr 2024

@kiki68 keď sa zaockuje tu..môže ísť aj pred uplynutím tej 50 dňovej doby? Na sledovanie

zuzanaete
27. apr 2024

Mozete cestovat, ak bude zdravy. Nie je v karantene. Pravidelne bude mat kontrolovany moc. Pokial budu odbery v poriadku a nebude mat ine zdravotne problemy, tak si uzite dovolenku.

zuzanaete
27. apr 2024

U nas niektori na posledny odber ani neisli. Nemusis sa kvoli tomu prilis stresovat.

autor
27. apr 2024

@zuzanaete ďakujem.. len som nevedela koli tomu ze 8 sa letí a ma ten dohľad do 12..takže ak nebude mať problémy nemusí sa zdržovať doma..

kiki68
27. apr 2024

Ja by som normalne odletela, nemoze nikto nic v podstate, pri dobrej hygiene sa to nema ako preniest dalej. To by potom nemali lietat ani ludia, co idu s partnerom a roznymi ludmi do postele bez kondomu ( ved mozu byt nakazeni Hep B a HIV) a nikto neriesi. Vakcinu mozes kupit v inej krajine okolo a day pichnut obvodakom. Skrz toto je dobre ockovat aj Hep A hned uz babatkam. Ma clovek potom pokoj, lebo nevies kde sa s tym stretnes.

tervz
1. máj 2024

Tak trošku som zabudla napísať odpoveď, nie je potrebné žiadne potvrdenie od lekára...kľudne môžete odísť, samozrejme pokiaľ sa neobjavia dovtedy príznaky

autor
2. máj 2024

@tervz jej ďakujem..ze si si.spomenula

marshmallow
8. sep 2025
@zuzanaete

Mozete cestovat, ak bude zdravy. Nie je v karantene. Pravidelne bude mat kontrolovany moc. Pokial budu odbery v poriadku a nebude mat ine zdravotne problemy, tak si uzite dovolenku.

@zuzanaete kontroluje sa moč? Nie krv?

zuzanaete
8. sep 2025
@marshmallow

@zuzanaete kontroluje sa moč? Nie krv?

@marshmallow Kontroluje sa moc.