Môže dieťa po kontakte s hepatitídou A cestovať?
Syn mal v škole niekoho s hep A..prišiel mail ze do 12.6 ma zvýšený dohľad.. odber a očkovanie.. 10.6 mame ísť na dovolenku..myslíte že sa mu bude mať ísť.letecky... lebo do školy chodiť môže.. a chodí vlakom
@kacena4 a myslíš ze ta dovolenka byť môže?
Tiez mal syn v triede. Deti boli pod zvysenym lekarskym dozorom. Nikto dalsi sa nenakazil. Ide o skolu, kde sa dodrziavaju zaklady hygieny a nie su tam deti z oblasti so znizenou hygienou. Pani z uradu mi tiez povedala, ze v takychto skolach sa to nesiri dalej. Takze ak je to takto aj u vas, tak je naozaj miziva sanca na nakazu. Vakciny su uz k dispozicii? Ked to mal syn v skole, tak bol uz dlhsiu dobu vypadok a tak deti vobec hromadne neockovali.
@zuzanaete vieš čo ani neviem lebo som mail prečítala až ráno.. prišiel včera tak sz v pondelok zavolám pediatricke
@zuzanaete len neviem co s tou dovolenkou
Pokiaľ sa mu dovtedy neobjavia príznaky, tak bude môcť ísť na dovolenku. 🙂
@tervz takže dr to nemusí potvrdiť?
@tervz lebo mame už kúpený let
Ja si myslím, že nemusí. Ale môžem sa Vám v pondelok spýtať na hygiene ako to je, aj tak tam máme vyučovanie 🙂
@tervz to by si bola milá..
Nemyslim, ze by nemohol cestovat, da sa spravit odber a ockovat mozete v zahranici, ked je tam dostupna vakcina na akejkolvek klinike pre turistov. Iba nieco doplatite. V Rakusku tu vakcinu kupite v lekarni ( ako vsetky ostatne vakciny). My sme napr preockovali tetanus v Thajsku na klinike po skrabnuti a nebol Problem
@kiki68 ide sa na Krétu
@kiki68 keď sa zaockuje tu..môže ísť aj pred uplynutím tej 50 dňovej doby? Na sledovanie
Mozete cestovat, ak bude zdravy. Nie je v karantene. Pravidelne bude mat kontrolovany moc. Pokial budu odbery v poriadku a nebude mat ine zdravotne problemy, tak si uzite dovolenku.
U nas niektori na posledny odber ani neisli. Nemusis sa kvoli tomu prilis stresovat.
@zuzanaete ďakujem.. len som nevedela koli tomu ze 8 sa letí a ma ten dohľad do 12..takže ak nebude mať problémy nemusí sa zdržovať doma..
Ja by som normalne odletela, nemoze nikto nic v podstate, pri dobrej hygiene sa to nema ako preniest dalej. To by potom nemali lietat ani ludia, co idu s partnerom a roznymi ludmi do postele bez kondomu ( ved mozu byt nakazeni Hep B a HIV) a nikto neriesi. Vakcinu mozes kupit v inej krajine okolo a day pichnut obvodakom. Skrz toto je dobre ockovat aj Hep A hned uz babatkam. Ma clovek potom pokoj, lebo nevies kde sa s tym stretnes.
Tak trošku som zabudla napísať odpoveď, nie je potrebné žiadne potvrdenie od lekára...kľudne môžete odísť, samozrejme pokiaľ sa neobjavia dovtedy príznaky
@tervz jej ďakujem..ze si si.spomenula
Mozete cestovat, ak bude zdravy. Nie je v karantene. Pravidelne bude mat kontrolovany moc. Pokial budu odbery v poriadku a nebude mat ine zdravotne problemy, tak si uzite dovolenku.
@zuzanaete kontroluje sa moč? Nie krv?
@zuzanaete kontroluje sa moč? Nie krv?
@marshmallow Kontroluje sa moc.

zvyseny dohlad nie je katantena uvidite ake budu odbery ak ok, super, budete zaockovani