icon

Môže dieťa špiniť kvôli hnačke?

17. nov 2021

Ahojte. Pracujem v CDR kde mame dieťa s NKS - narušenou komunikáciou. A teda, hlavnej zamestnankyni som vravela, že chlapec špiní slipky od stolice, hoc kakal. Zachvatovo až s plačom sa škriabe tam dole - aj z predu. V skole mali COVID. Teda, ja ako bezdetna, môže špiniť kvôli hnačke?

janba
17. nov 2021

A kolko ma rokov? Ma dobre utrety zadok po kakani?
Lebo ked sa zle utrie, tym ze sa hybe, moze sa stolica dostat na slipy, vsetko ho z toho moze svrbiet.

lenvam
17. nov 2021

To ma ,,mokrý prd,,po brušných virozach je to normálne.Kedze je tam zložitá komunikácia častejšie kontrolovať.Moj je väčší tak som mu povedala že keď si potrebuje puknut nech ide na WC

nikpa
17. nov 2021

Áno, je to bežné. Syn keď ma hnačku pravidelne má ,,škrkatko,, aj na spodnom prádle 🤷 niekedy mi to aj sám povie, čiže si je vedomý že mu pri vetroch ubehlo a niekedy o tom ani nevie.

cackaa
17. nov 2021

V takýchto prípadoch je už na mieste aj hygiena po každej stolici - ideálne umyť alebo alternatíva aspoň navlhčené servítky (aj keď voda je omnoho lepšia). Keď to má rozdráždené, tak každá ďalšia stolica mu to len zhorší.

brankovamama
17. nov 2021

Môj syn, zdravý a bez hnačkovania, skoro 4 ročný, máva občas tento problém. Uňho je to len o tom, že hra ma prednosť pred weckom. Keď je ponorený do hry a aj ja na to zabudnem, pýtať sa, či mu netreba, tak mu ujde. Cíti, že mu treba kakať ale zadržiava, že sa dohrá a pôjde. Pritom s kakaním už nemá problém a na wecku je tak 2 minúty, aj to mi hovorí, že dosť dlho čaká, kým ho prídem utrieť. Zasadne sa to stáva na návštevach, kde sú iné deti a žiadne nemá čas na wecko. U nás pomohlo, že sme ho často brali na wecko, a buď kakal alebo sa len vyprdkal