icon

Môže dieťa znovu začať zvracať?

11. nov 2024

Ak jedno dieta zvracalo vcera ,dnes uz nic a teraz zacalo druhe,moze zasa zacat zvracat to prve?ci moze a nemusi?

pribinak
11. nov 2024

Jasne že môže

autor
11. nov 2024

@pribinak cize zasa ho moze chytit zvracanie,odznova,ked cely den vcera zvracalo?panecku a to co budeme tocit stale dookola?kolko mesiac v kuse?

pribinak
11. nov 2024

Pri virozach je mizne všetko, aj to, že sa to kolobehu zvracaciek zapojis aj ty

snehulak77
11. nov 2024

Toto je skôr malo pravdepodobné, keď telo nejaký vírus prekoná, tak chvíľku má protilátky. Preto zvyknú byť doma postupne ľudia chorí, ale tí čo boli chorí neochoreju znovu (od týchto doma, iným vírusom ochorieť môžu).
Samozrejme, vždy existujú výnimky..

autor
11. nov 2024

@pribinak toto viem ze schytame vsetci

autor
11. nov 2024

@snehulak77 cize ak ma starsie dieta iny typ crevnej virozy moze zasa chytit to mladsie ano?

snehulak77
11. nov 2024

Predpokladám, že to chytil jeden od druhého, takže budú mať to isté

thirstymonk
11. nov 2024

@snehulak77 Nie chvíľku, ale doživotne si voči tomu vírusu imúnny (ak zanedbáme extrémy ako napr. AIDS a pod.). Dôvod, prečo každú chvíľu máme nádchu je ten, že vírusy mutujú rýchlo, ich D/RNA je stále trošku inšie.

Nemutuje napríklad varicela zoster - kiahne, preto ich máš štandardne len raz za život.

autor
11. nov 2024

@thirstymonk cize podla teba by to.mladsie uz nemalp chytit nazad od strasieho?

thirstymonk
11. nov 2024

Ak to je ten isty virus, tak nie. Pri bakteriach toto neplati ale.

autor
11. nov 2024

@thirstymonk myslis pri soploch,kasli?

domka222
11. nov 2024

Vracať môže znova hlavne vtedy,ak porušíš diétny režim

thirstymonk
11. nov 2024

Nie, je rozdiel medzi bakterialnou a virusovou infekciou. Virus je oveľa menši a jednoduchši ako bakteria, bakteria je normalna bunka. Obidva sa môžu prejavovať soplom aj kašlom, aj hocičim inym. Štandardne virusove infekcie majú rýchly a majestátny nástup a trvajú krátko (črevna viroza - deň dva ideš vysrať čreva a je dobre). Bakterialne sú menej efektné, ale trvajú dlhšie. Ale to je len obrazné pomenovanie. Napr. taká besnota (čo je vírus), sa prejaví až po 6 mesiacoch o duhryznutia, AIDS až o iks rokov a tiež je to vírus...

autor
11. nov 2024

@domka222 kolko dni ma byt dietny rezim?dnes aj tak vela nespapal
@thirstymonk vdaka za vysvetlenie

domka222
11. nov 2024

Min 3 dni

autor
11. nov 2024

@domka222 vdaka

ivangeline
11. nov 2024

Mám už 5 deti a ešte sa také nestalo. ;D Buď naraz, postupne ale nikdy nie dokola..

autor
11. nov 2024

@ivangeline dakujem za nazor,ja mam 2 dieta len mladsie tak som nevedela ako to je pri dvoch

euka210
11. nov 2024

Ak prvej to uz preslo a tak rychlo to ide, tak prve dieta bude ok, moze to prejst vsetkych, ale nemusi. My sme mali len 1x za 13r, ze deti sli jedno po druhom a potom dospelaci.