Môže dvojitá dávka Fenistilu ohroziť moje dieťa?
Baby omylom som dcére 9 mesiacov podala 18 kvapiek fenistilu a mala mať len 9 🤦🤦🤦🤦 môže sa jej niečo stať?
ChatGPT: Ak ste omylom podali dvojnásobnú dávku (18 kvapiek namiesto 9), väčšinou to nespôsobí vážne problémy, ale môže sa vyskytnúť:
• ospalosť alebo naopak nepokoj
• sucho v ústach
• závraty
• v extrémnych prípadoch (pri veľmi vysokých dávkach) problémy s dýchaním alebo srdcovým rytmom
Ak je dieťa inak v poriadku, sledujte ho a dbajte na dostatočný príjem tekutín. Ak by sa objavili silné nežiaduce účinky (veľká ospalosť, zmätenosť, problémy s dýchaním), okamžite kontaktujte lekára alebo pohotovosť.
Ak chcete mať istotu, môžete zavolať na toxikologické centrum alebo pediatra a poradiť sa o ďalšom postupe.
Nič.Bude spať. A aj ty 😉
Ak si chces byť istá,tak ako radí @cyberk volať na toxikologiu.
Ja som takto podala dávnejšie dvojitú dávku antipyretika .Volala som na toxikologiu a ukludnili má.
Ale nastastie tam ide hlavne o dennú maximálnu dávku...
Tiez si myslím,že by sa nemalo nič stať.
Určite nič.
Minule som pisala, ze doktorka nam kazala v pripade ustipnutia osou podat celu dennu davku naraz. Dietatu nic nebolo.
Nic len sa dobre vyspi ale nabuduce uz si daj lepsi pozor.
Ja len, že koľko 9-mesacna váži?
Fenistil sa dávkuje 2kv/kg hmotnosti a rozdelí sa do 3 dávok
@glade22 presne nad tym som sa aj ja pozastavila.
@alexandra383 toľko nám kázala pediatrička pretože bola malá celá vyhádzaná
Má 10 kilov
Hmm tak snad pediatricka vie, preco predpisala taku vysoku davku. V tomto pripade si jej dala na jedenkrat takmer celodennu davku podla odporucaneho davkovania. Ale nic sa jej nestane, moj muz tiez si raz zle precital davkovanie a dal dcere celodennu davku. Volal hned na toxikologiu. Nabuduce si treba len dat vacsi pozor. Ale tie zvysene davky by som sa radsej este poradila mozno 🤔 Tam ta celodenna davka je potom dost vysoka

Nie nič sa nestane .možno bude ospalejsia .