Môže ekzém vyzerať ako svrab?
Ahojte, ak máte niekto skúsenosti môže byť toto svrab ? Malej sa vyhodilo do rána. Je ekzematička, ale jej ekzém inak vyzerá . Svrbí ju to poriadne škriabe sa stále.

Netuším, ako vyzerá svrab, ale má to na koži, ktorá nie je skrytá oblečením, takže ja by som tipovala reakciu na slnko. Ale snáď niekto bude vedieť, ako vyzerá svrab a či je to rovnaké/odlišné...
Prečo ťa napadol zrovna svrab? Pretože je strašne veľa možností pre takéto reakcie.. mne to príde ako alergická zihlavka, antihistaminiká by mali pomôcť..
Svrab sa zväčša zdržuje na končatinách, vyrážky vyzerajú ako také vykusane cestičky pod kožou a svrbí to najmä v čase keď si človek ľahne a začne sa zohrievať pod paplónom, čiže aktivuje sa teplom.. preto sa pri ňom nedá spať..
Svrab by toto do rána nezvládol.. a on sa pohybuje skôr okolo žíl na zápästí, nohách..
Prečo ťa napadol zrovna svrab? Pretože je strašne veľa možností pre takéto reakcie.. mne to príde ako alergická zihlavka, antihistaminiká by mali pomôcť..
Svrab sa zväčša zdržuje na končatinách, vyrážky vyzerajú ako také vykusane cestičky pod kožou a svrbí to najmä v čase keď si človek ľahne a začne sa zohrievať pod paplónom, čiže aktivuje sa teplom.. preto sa pri ňom nedá spať..
@jana_eyre_2 v škole kam chodí starší je aktuálne svrab rozšírený a nejako to tam neriešia, hromadné akcie majú celý týždeň deti. Ja len náhodou lebo ideme akurát na návštevu tak aby sme to nedajbože niekde nezaniesli aj my.
Nie, toto podľa mňa nie je svrab, to by si vedela už večer, lebo vraj to svrbí úplne strašne a hneď večer ako si ľahne do postele, cez deň sa to trocha ukľudní..
No ak by v škole neriešili svrab, asi by som robila iné rosambo.
Urcite k lekarovi. Ja som pred tyzdnom v tehu dostala nieco podobne a 2 tyzdne atb a mozno pojdem po porode na kortikoidy vo velkom. Ale nejak sa to lepsi. Takze radsej lekar a nech da hned adekvatnu liecbu.
Nie je to svrab určite.
A pravdepodobne nejaká alergická reakcia.
My sme raz také mali z nových zemiakov doma. Ja som jedla na obed prvá, ku večeru som to už mala, zvyšok rodiny do rána, keďže jedli až ku veceru.
My sme raz také mali z nových zemiakov doma. Ja som jedla na obed prvá, ku večeru som to už mala, zvyšok rodiny do rána, keďže jedli až ku veceru.
@margotka17 zemiaky boli asi ošetrené nejakou chémiou?
@margotka17 zemiaky boli asi ošetrené nejakou chémiou?
@pieces no kúpené v Tesco, pár rokov do zadu. Odvtedy sme už nikdy nekúpili zemiaky.