icon

Môže ekzém vyzerať ako svrab?

8. jún 2025

Ahojte, ak máte niekto skúsenosti môže byť toto svrab ? Malej sa vyhodilo do rána. Je ekzematička, ale jej ekzém inak vyzerá . Svrbí ju to poriadne škriabe sa stále.

autor
8. jún 2025
ivanaks
8. jún 2025

Netuším, ako vyzerá svrab, ale má to na koži, ktorá nie je skrytá oblečením, takže ja by som tipovala reakciu na slnko. Ale snáď niekto bude vedieť, ako vyzerá svrab a či je to rovnaké/odlišné...

jana_eyre_2
8. jún 2025

Prečo ťa napadol zrovna svrab? Pretože je strašne veľa možností pre takéto reakcie.. mne to príde ako alergická zihlavka, antihistaminiká by mali pomôcť..

Svrab sa zväčša zdržuje na končatinách, vyrážky vyzerajú ako také vykusane cestičky pod kožou a svrbí to najmä v čase keď si človek ľahne a začne sa zohrievať pod paplónom, čiže aktivuje sa teplom.. preto sa pri ňom nedá spať..

macatt
8. jún 2025

Svrab by toto do rána nezvládol.. a on sa pohybuje skôr okolo žíl na zápästí, nohách..

autor
8. jún 2025
@jana_eyre_2

Prečo ťa napadol zrovna svrab? Pretože je strašne veľa možností pre takéto reakcie.. mne to príde ako alergická zihlavka, antihistaminiká by mali pomôcť..

Svrab sa zväčša zdržuje na končatinách, vyrážky vyzerajú ako také vykusane cestičky pod kožou a svrbí to najmä v čase keď si človek ľahne a začne sa zohrievať pod paplónom, čiže aktivuje sa teplom.. preto sa pri ňom nedá spať..

@jana_eyre_2 v škole kam chodí starší je aktuálne svrab rozšírený a nejako to tam neriešia, hromadné akcie majú celý týždeň deti. Ja len náhodou lebo ideme akurát na návštevu tak aby sme to nedajbože niekde nezaniesli aj my.

jana_eyre_2
8. jún 2025

Nie, toto podľa mňa nie je svrab, to by si vedela už večer, lebo vraj to svrbí úplne strašne a hneď večer ako si ľahne do postele, cez deň sa to trocha ukľudní..

ukulela
8. jún 2025

No ak by v škole neriešili svrab, asi by som robila iné rosambo.

kiki68
8. jún 2025

Urcite k lekarovi. Ja som pred tyzdnom v tehu dostala nieco podobne a 2 tyzdne atb a mozno pojdem po porode na kortikoidy vo velkom. Ale nejak sa to lepsi. Takze radsej lekar a nech da hned adekvatnu liecbu.

joesvk
8. jún 2025

Nie je to svrab určite.
A pravdepodobne nejaká alergická reakcia.

margotka17
10. jún 2025

My sme raz také mali z nových zemiakov doma. Ja som jedla na obed prvá, ku večeru som to už mala, zvyšok rodiny do rána, keďže jedli až ku veceru.

pieces
10. jún 2025
@margotka17

My sme raz také mali z nových zemiakov doma. Ja som jedla na obed prvá, ku večeru som to už mala, zvyšok rodiny do rána, keďže jedli až ku veceru.

@margotka17 zemiaky boli asi ošetrené nejakou chémiou?

margotka17
10. jún 2025
@pieces

@margotka17 zemiaky boli asi ošetrené nejakou chémiou?

@pieces no kúpené v Tesco, pár rokov do zadu. Odvtedy sme už nikdy nekúpili zemiaky.