icon

Môže fonendoskop odhaliť hlieny u dieťaťa?

26. dec 2023

Prosim vas je tu nejaka dr, ktora by bola ochotna mi poradit? Mam total dilemu. Syn jeden den velmi kaslal. Ma 10. Bez teploty. Ma astmu, takze pridali sme Ventolin, inhalovanie Vincentky, Tussin, Rupafin berie kazdy den. Do druheho dna kasel nebol ziadny. Treti den 38 a od stvrteho nic, obcas zakasle. Vlhko. Ale. Mal ako malinky 2 krat zapal pluc, tak sme si kupili fonendoskop a doktorka raz na pohotovosti mi vysvetlovala, co tam mam pocut keby bolo zle. Ale tak to da clovek nemoze takto naucit. No a ja tam teraz aj pocujem. Aj piskne, aj zasramoti, tak nizsie medzi lopatkami, aj spredu. A na oboch stranach. Inak je ok, culy bez teploty, chuti mu jest. Ja mam total dilemu co teraz, ist na pohotovost (nemame ju blizko a vzdy ked ideme sme tam aj 5 hodin), alebo vydrzat do zajtra a k dr, ale co ak ma studeny zapal pluc. Viem ze ho nikto nevidi nepocuje, to je mi jasne ze ho nema nikto ako zdiagnostikovat, ale moja otazka, moze to tam sramotit aj keby to boli iba hlieny?
Ak sa zapojite do diskusie, tak prosim konstruktivne, za to vopred dakujem ❤️

Strana
z2
1mina
28. dec 2023

Autorka ako ste dopadli ? 🙂 my sme sa z toho este furt nevyhrabali 🤦 vcera mi hovorila mala ze zas cosi zapocula pri dychani, ja uz som ju radsej ani nepocuvala lebo vzdy ked jej tam dam ucho pocujem kadeco 🤦 dnes mal kontrolu, uz sa to taha mesiac a stale nema ciste dychanie, tak ju poslala aj na rtg, ani ten nemala cisty, tak dostala dalsie atb takze momentalne berie dvoje a krv jej este brali na plucne chlamydie a mykoplazmy atd 🤦 dufam ze sa uz z toho konecne vyhrabeme ... Inak mala sa tiez citi uplne ok, jasi sa vsetko, akurat na ten kasel rovnaky stale. Uz som z toho na prasky

autor
28. dec 2023

@1mina fiha, no drzim palce nech uz sa to konecne zlepsi. A na rtg co presne videli? Zapal priedusiek? Tie odberx jej mohli urobit uz ovela skor. My ideme zajtra k dr., doteraz bola len zastupujuca. Dcera je chora tiez, syna zacalo vcera aj ucho boliet, ale nastastie nie velmi. Horsie je na tom muz, ten je slaby, boli ho velmi pri kasli na hrudi, kasle dost a boli ho aj hlava. Napriek tomu ze teplotu uz nema, nema sa lepsie. Fakt by som chcela vediet co nas tak chnaplo, velmi vynimocne sme chori cela rodina. Takze zajtra on po rokoch k dr a deti tiez. Robila som im aj test na covid ale bol negativny.

1mina
28. dec 2023

My sme aj mali doma covid, presne tyzden potom ako dcera zacala takto kaslat, ale teda ona mala testy negativne ale neviem ci to zacala ona a uz jej testy neukazali, alebo .... No ja som uz tiez bola nervozna nech jej toho vyse spravia , ale sak klasika prvy tyzden ze zapal priedusiek dostala ventolin, druhy tyzden kontrola nie u nasej dr ale u imunoaerlogogicky ta dala k tomu flixotide a ze zrejme zacina astma z alergie... Treti tyzden bola v skolke lebo ja som nepocula z nej nic a stvety zas u nasej dr to uz jej robila vyter z hrdla nato nasadili prve atb 🤦 a teraz ked to stale nebolo uplne ok az krv a rtg.... No ja uz som tiez na prasky a co jej vide z krvi zistim az 8meho lebo maju vsetci dovolenky. Ale aspon ona sa citi dobre, akurat to piskanie no. A rtg nevien presne, nebola tam ani ta dr co to popisuje na rontgene lebo dovolenky, tak to pozerala iba nasa dr a narychlo mi hovorila ze neni uplne cisty atd ze jej musi este zobrat krv, ale bol hrozny frmol vsade do toho mala zacala vrieskat ze nie krv 😂 tak som sa uz ani nestihla popytat vsetko. Inak a jej dedko mal teraz obojstrany zapal pluc, a boli predtym spolu v novembri ked ochoreli, tak ja si myslim ze maju obaja to iste.

Strana
z2