icon

Môže ísť dieťa do kolektívu, keď má soplíky a idú mu zúbky?

swojska
9. okt 2013

malemu idu zubky, soplujeme uz vyse tyzdna, teplotu uz nema, odsavame a davame libenar.mozem snim ist uz do kolektivu hrat sa? ci radsej iba von?

evinanz
9. okt 2013

podľa mňa môžeš, veď to nemá z vírusové ochorenie

lenja123
9. okt 2013

@swojska v období prerezávania zúbkov sú deti náchylnejšie na infekcie, takže by som to zvážila, aby niečo nechytil.

stanislavao
9. okt 2013

nemali by ste ist do kolektivu. ostatne mamicky nevedia, ze vasmu idu zuby ale budu vidiet to, ze ste so soplavym dietatom medzi detmi. a aj vase dieta moze ochoriet. uz je take sychrave obdobie, virus je vsade. radsej medzi deti uz nechodit.

janielikk
9. okt 2013

Ked ich budeme od vsetkeho izolovat, tak nebudu mat ziadnu imunitu.
Ked sa to nejakej mamicke nepaci, vysvetlim v com je problem, ked sa jej to stale nepaci, moze ist s dietatom prec aj ona. Aj alergici kaslu a soplia a co teraz, alergik nepojde tiez do kolektivu?
Podla mna odtial - potial, ked som si vedoma, ze moje dieta je infekcne, idem s nim len na prechadzku, pokial nema teploty, a ked nie je, ideme medzi deti.
Tak jakypak copak?

abbie
9. okt 2013

sopel nikdy nie je zo zubu, je to mytus ...

katinka71
9. okt 2013

nas chodi do kolektivu soplavy aj ukaslany skoro cely skolsky rok,iba ked ma teplotu ostal doma,nas dr nas ani raz neposlal na ocr ,dal nam zakazdym papier ze moze navstevovat jaslicky ,aj ostatne deticky su soplave a ukaslane a neriesime to,podla dr si deti posilnuju imunitu,a ani antibiotika Marco este nebral zatial klop.klop

janielikk
9. okt 2013

@abbie no, ved ani zub zo sopla neexistuje 😀 😀 😀

m_ij_ka
9. okt 2013

aj ja si myslím si, že môže ísť do kolektívu, veď to nemá nákazlivé ochorenie, ktorým by nakazil celý kolektív. To by potom nemohli byť v kolektíve aj deti čo kýchajú napríklad

m.i.r.i
9. okt 2013

no ja by som odlisovala aj to, ked je dieta skolkar a rodicia viacmenej nemaju vela moznosti ako ho nechat doma 2 tyzdne kym uplne dozneju sople..tak ked uz nie je tak infekcne so zelenym soplom a dobre sa citi, tak deti do kolektivu chodia...ale nerozumiem tomu, preco mamicka na materskej nepocka kym je dieta uplne fit kym ho vezme niekam do playcentra alebo kde..zuby nie su dovod na sople..pri prerezavani zubkov ma dieta slabsiu imunitu, predsa sa cely organizmus sustredi na tie zuby a je slabsi, preto lahsie chyti aj obycajnu nadchu...vzdy je najlepsie dieta preliecit uplne a potom ho brat medzi deti...ja suhlasim s budovanim imunity, ale nemyslim ze pre to dieta, ktore je mrzute zo zubkov , nejake 1.5 rocne je tak dolezity kolektiv...ked vtedy potrebuje hlavne klud a maminku...a nie ho vystavovat dalsim bacilom na akoze budovanie imunity...

abbie
9. okt 2013

a do kolektivu moze dokial ten sopel nie je zeleny, potom uz nie ...

cawes
9. okt 2013

moj maly chodi do jasliciek, ked tam zacal chodit mal 8 mesiacov a zacali mu rast zubky, od vtedy mame nonstop sopliky. Ja ho do jasliciek davam pretoze inak by tam nebol doteraz kedze mu stale idu zubky!
Pokial vidim a viem ze to ma naoazaj zo zubkov (väcsinou je soplik priesvitny) tak ho tam dam bez toho aby som premyslala ci je to dobre ci nie. Isiel aj ked kaslal, nemal nic ine len kasel nato mi sama pani ucitelka povedala ze tak to u deti je, pri takomto pocasi nemusia byt chore ale maju kasel. Ze je to uplne ok ked ho prinesiem. Naozaj je potrebne aby si budoval imunitu a nie ho vzdy izolovat ked mu kvapka z nosa.

swojska
autor
9. okt 2013

nakonec sme isli a maly sa moc tesil, nakonec ani tie sople az tak netiekli, ale vdaka za nazor

sense
9. okt 2013

mozes, pokial nema teplotu...nasa tiez ked mala sopliky isla do jasli, extra sme tam volali ci moze a bolo povedane pokial teplotu nema moze, nakolko u malych deti trvaju tie sopliky velmi dlho.....ono tiez nie je soplik ako soplik, ak je vodovy priesvitny tak to moze byt aj zo zubkov, ak je nazltly al. do zelena radsej k lekarovi....