icon

Môže ísť dieťa s kiahňami na prechádzku?

zuzka1008
17. apr 2014

Viem, ze treba byt min 7dni v karantene-to nam vcera povedala doktorka, ale zaujimalo by ma, ci mozem pustit dcerku aspon na dvor, nema teplotu. Dvor je nas, nikoho tam nakazit nemoze... aky je vas nazor?

jul11
17. apr 2014

ked sa citi dobre a nefuka a neprsi a ani nesvieti prilis slnko (s kiahnami sa nema ist na slnko) tak par minut na cerstvom vzduchu podla mna neublizia,skor pomozu

senoble
17. apr 2014

,,moze ale v chladku,,

mimla
17. apr 2014

Ja som počula od staršej generácie, von áno, ale že nie na slnko. Potom som telefonovala s tetou, ktorá mi povedala, že žiadne radikálne zmeny teploty. Vraj ona ako decko kvôli tomu mala zoslabený zrak, že počas kiahní mala otvorené okno. Pôvodne mi lekárka povedala, že medzi ľudí nie, ale ak sa bude cítiť dobre, tak po dvore sa chvíľu pomotkať môže. Raz som strážila dieťa počas jeho kiahní a im lekárka povedala, že kľudový režim a ak obsedí v kočíku, tak môže sa tak hodinu kočíkovať, ale mala mať klobúk. Známa v Amerike ponatierala roztokom a klobúk neriešila (je tam dosť teplo a vlhko) a vypustila na dvor. Akurát máme kiahne a na dvor po štyroch dňoch na chvíľu pustím, oblečiem, aby neprefúkalo a dám pokrýku hlavy so širokou strieškou.

petrasto
17. apr 2014

ale urcite nie na detske ihrisko, ako som vcera zazila u nas. skoro ma vystrelo, ked sa tam dotrepal ocko so synom a dcerou s kiahnami.

heulebrugge
17. apr 2014

Zaujimave je ze na Slovensku robia s kiahnami ake problemy a tu v Belgicku chodia deti normalne do skolky a skoly ked maju kiahne-samozrejme ak nemaju horucky.Tu vravia lekari ze je to detska choroba a najlepsie je ked ju deti prekonaju co najskor.A je to pravda-kiahne znasa dieta ovela lepsie ako dospely clovek.Moja mala ich dostala ked mala tri roky a normalne chodila do skolky,dostala ich aj jej spoluziacka a zvysok triedy nie🙂

milota164
17. apr 2014

moze ale presne ako pisali na slnko nie.

cerez
18. apr 2014

Kiahne sú hlavne infekčné ochorenie. Neznamená, že keď ju nemalo dieťa, tak dospelý ju už nedostane ak ju ešte neprekonal. Dieťa to dokonca lepšie znáša, ale u dospelého to môže mať vážne následky u starých ľudí dokonca môže spôsobiť aj smrť. To len toľko a nie je to na teba reakcia. Čo sa týka teba, daj si len pozor aby kiahne nezachladli.