icon

Môže ísť o slepé črevo?

5. feb 2023

Dobrú večer mamičky..ak môžem rada by som za poradila ..syn 5 r. Sa asi pred dvoma hodinami sťažoval že ho boli bruško utrekal na záchod ale nič nešlo..ani nevracal len sa držal.ze.boli boli..a fnukal.cca.o.5 minút to prešlo odvtedy nič.. teplotu nemá..môže tak začínať zapálené slepé.crevo ?..

simsalabim
5. feb 2023

Skor tipujem plynnatost.

veve234
5. feb 2023

Zdravím, treba si ho odsledovať a zbytočne nespanikáriť. V tej oblasti sa nachádza aj koncové ileum hrubého čreva. Veľa krát spôsobuje kŕče kvôli zápche, alebo zastavených vetroch. Keby sa vyskytne vracanie alebo hnačky určite ku lekárovi. Netreba toľko panikarit

autor
5. feb 2023

To bolo pred dvoma hodinami odvtedy už aj jedol aj píl a zatiaľ sa nesťažoval..ale mám strach aj tak

deti95060810
5. feb 2023

dcéra má úplne iné príznaky...

veve234
5. feb 2023

Niekde som čítala odporučenie lekára že ak sa chcete uistiť či máte zápal slepého čreva alebo nie, že treba skúsiť vyskočiť a dupnúť na päty. Pri slepaku by sa mala ozvať neznesiteľná bolesť. Pripadne trhnutie v danej oblasti.

autor
5. feb 2023

A dnes aj dvakrát kanál tak normálne

anjelicek26
5. feb 2023

Deti mavaju ine priznaky...bolest bruska je taka tupa, postupne stupnujuca, taha na strane, aj ked deti ukazuju na pupok...treba dat polozit na chrbat a zdvihnut nohy v prvom uhle tak tam je bolest alebo ako pise kocka vyssie, skocit dole zo schodu-dvoch a doskocit na päty, ked to zaboli na tej strane, chyti sa tam okamzite riadne... crp byva zvysene, horucka vyleti hore... mne operovali ako 6 rocnej uz prasknute, behom 6h od prvych bolesti, takze to vie byt pomale, ale aj riadny nastup, takze samozrejme si ho sleduj, ale je to stale - velmi zriedkave...

beataxxx
5. feb 2023

Skus, ci ma tvrde brusko a skus mu stlacit prstom bod zhruba v jednej tretine medzi pupkom a bedrovou kostou a prudko vytiahnut, ak ho to zaboli, je tam pravdepodobny zapal, takto to zvykla diagnostikovat moja mama - bola obvodny pediater