icon

Môže kakať 2,5 mesačné dojčené bábo zo zábavy?

jurka83
19. nov 2012

Nestretli ste sa s niečím podobným? Mám pocit, že sa naučil tlačiť a tlačí dokiaľ niečo nevytlačí. Predtým kakal normálne 1-2krát denne. Je to moje 2. dieťa prvého som kojila 8 mesiacov ale toto nerobil. Dnes som ho bola prevážiť u doktorky, priberá, tak len povedala, že je to normálne,ale mne sa to nezdá normálne... bojím sa aby mu nevyšla žila alebo niečo podobné. Snažím sa ho aj viac zabaviť, ale moc to nepomáha, vážne sa mi zdá, že to má ako niečo nové čo vie a teší sa z toho... Dúfam, že ho to omrzí... ☹

ivia123
19. nov 2012

No to som ešte nepočula. 😎

raona
19. nov 2012

fíha, no nepočula som o ničom takom... a ani som sa s tým nestretla.. ale myslím si, že nie... podľa mňa tak malé bábo si ani neuvedomuje že kajdí, veď nemá mať z čoho tvrdú stolicu, z neho to ľahšie ide von... 😉

palomka
19. nov 2012

mozno sa aj chce vykakat ale nejde mu to tak lahko, tak tlaci 🙂

janabanana
19. nov 2012

aj moja začala trošku viac kakat, ale tiež ako je vačšia viac papá, nemyslím že by to robila zo zábavy aj keď sa po tom stále šmeje a šklebí ale to asi tou úlavou 😀

salma22
19. nov 2012

a nechce si len poprdkat? ze si citi v brusku bublinky nemusi to byt kolika...ci...?

lubina
19. nov 2012

ak nasiel nieco nove, tak by ho to malo coskoro prejst lebo o par dni najde nieco ine nove a bude ho zaujimat viac to. Ale skor si len potrebuje ulavit, mozno nejaky prdik......

sosovica
19. nov 2012

Moja aj mi sme to robili to nie že sa mu chce kakať ale sa puči 🙂moja mala niekedy až červena bola neviem prečo to detičky robia ani doktorka mi to nevedela vysvetliť ale nieje to nič važne.Jeho to prejde tak ako moju

alena0305
20. nov 2012

Skús pri každom prebaľovaní cvičiť s nožkami (ako byciklovanie - kolienka k sebe ku brušku a od bruška od seba - ako keby sa kresllosrdce) a k sebe ľavý lakeť a pravé kolienko a naopak. Možno keď je väčší - rýchlejšie sa napije a nahltá viac vzduchu. Možno si chce len poprdkať a tým,že je kojený a stolicu má riedku tak vždy niečo ide aj von. Ja som v pôrodnici zažila zaujímavé bábo - ten chlapček sa tak pučil, že sme ho počuli až cez stenu do ďalšej izby - ale chúďa robil to stále. Potom mu dávali kvapky infacol pred každým kŕmením a trošku to ustúpilo. Mojej nepomohol infacol ale babycalm. Keď sa začne viac hýbať tak bude rachotiť aj bez toho pučenia.

hajanka
20. nov 2012

@jurka83 uprimne, nad nazvom otazky som sa musela zasmiat 😀 nie je to mozne, ak tlaci tak urcite preto, lebo potrebuje 😉 😎 bud sa vykakat alebo ma koliku, prdiky...

miskakyska
20. nov 2012

...no horšie by bolo,keby nekakal. 😉 😉

lea641981
20. nov 2012

no su mazene tie deti 😀 😀 😀 😀 😀 moja mala nechcela ani prdik vytlacit a tebe zase tlaci babo a chce kakat 😀 😀 😀 😀 😀 😀 no fasa co s nimi??? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 si z nas robia srandu 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

vonicka
20. nov 2012

Zakazdym ked si precitam takuto perlu, tak si poviem, ze uz nic lepsie nikto nemoze napisat a potom to zase niekto tromfne 😀
Tym som ti, mila zakladatelka temy, zaroven aj odpovedala 🙂

euka210
20. nov 2012

myslim, ze nie

koniarova
20. nov 2012

Fúúúúúha, tak túto otázku som si musela prečítať 3x, či naozaj dobre čítam. 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Si ma pobavila. 😉 Ja som dnes celá nešťastná, že mám obe decká už 4 týždeň choré a teraz vlastne vidím, že moje problémy sú úplná banalitka oproti tvojim. 😉 😉 Moja odpoveď: Nie, nemôže.

jeemima
20. nov 2012

no je rozdiel ci tlaci alebo sa puci. take male babatka sa welmi casto pucia ked im je tazko na brusku. snazia sa tak grgnut si al prdnut aby sa im ulawilo ale urcite to nie je zabawa pre ziadne dietatko. moj drobec jeden sa pucil (kwoli tomu ze uziwame zelezo kt je welmi tazke na zaludok) tak welmi az ma na hlawe plesinku z toho ako sa pritom wykrucal 😒

lovela1
20. nov 2012

zo zábavy určite nie,kakanie je fyziologická potreba,možno chce tým tlačením uvolnit len plyny,čiže vyprdkat sa

tea333
20. nov 2012

Je to velmi sofistikovane dieta. asi tym nieco sleduje. ma nejaky hlbsi, tajny zamer 😀

dahra
20. nov 2012

Moj prve mesiace normalne (nie hnacky) kakal 3-7x denne, este dodnes kaka 2x denne a to ma uz takmer 28 mesiacov. Ked mi lekarka v poradni povedala, ze dojcene deti niekedy nekakaju aj par dni, tak som jej nemohla uverit, Nas pripad to teda nebol.

lenka.s
20. nov 2012

ako moze 2,5 mesacne dieta robit nieco zo zabavy ??? och ... skoda mlcat 😖

majka1981
22. nov 2012

zo zabavy urcite nie. ale mozes si nastudovat bezplienkovu komunikacnu metodu, ked poznas kakanie tak ho mozes kludne nechat vylucovat nad umyvadlo alebo na wecko alebo do nadoby.