Môže mať 4-ročné dieťa traumu?
Baby, pred mesiacom nám nešťastne zahynul psík,bol to posteľovy maznacik, vykrvácal nám doma , malý bol pri Tom, bolo to strašné..ide o to že malý má 4 roky a vrátili sme sa na začiatok úplný , nechce zaspávať sám..on radšej bude so mnou do polnoci hore ako by mal oka zazmurit.. bojí sa.spat sám , zas spí so mnou.,rok nám trvalo kým sa odnaucil...psíka už pred ním ani veľmi nespominame, on ho nespomína, neplače za ním , aj v škôlke v pohode..ja neviem ,iné traumy nemá..môže to byť z toho ? Akoze ja traumu z toho mám riadnu , ale či môže mať on takúto? Keď sa to stalo bol doma ,videl to..nedalo sa tomu zabrániť ,keďže to bola nešťastná nehoda..psíkov máme doma ešte ..
Už som unavená z toho
@mimikarol myslela som že keby ma z toho traumu tak to inak berie, on je takto úplne v pohode ,až na ten večer ..
Deti nedokážu slovne vyjadriť svoje emócie tak, ako dospelí. Naviac situácie, ktoré zažijú, prejavia do svojich myslienok podľa svojich dovtedajších skúseností.
Ty vieš, že smrť Vášho psa neznamená, že v blízkej dobe zomrie niekto z Vás, ale tvoj syn to nevie.
Za mňa je na mieste návšteva psychológa.
On si ten zazitok spojil s tym, ze aj ty mozes kedykolvek umriet. Daj mu cas. Postupne ho to prejde.
...ale spracovane to nemas. Zeny to vela x robia. Rozpravaju o udalostiach a ludoch z kazdej strany,pokym nie su spokojne s riesenim/vysledkom,kt vyslovili.
@ivangeline a ako to mám spracovať? Nechám si rada poradiť ..s manželom sa o Tom rozprávať nemôžem, tu informáciu som mu zabalila do pekného ružového papiera ,keďže bol v práci ,aby to čo najmenej bolelo..nemá ani potuchy ako strašné to bolo
Ano , traumu mať môže, preto sa bojí zaspať...vie že vtedy je sám.....choď k detskej psychologičke....to že o tom nehovorí, môže situáciu ešte zhoršiť, vytesňuje to, ale v podvedomí problém ostáva......
ano, hladaj malemu psychologa

Samozrejme, aj moja zažila veľmi stresovú situáciu keď mala 5 rokov, boli to pred tromi rokmi a má s toho traumu. Verím tomu že si to bude pamätať do konca života 😥 Ja ako dospelá by som sa asi zosypala keby vidím to čo ona. Takže áno, tvoje dieťa s toho môže mať traumu