Môže mať 7-ročné dieťa šiestu chorobu?

26. okt 2022

Dobry vecer mamicky na koniku, budem sa snazit byt strucna. Syn 7 rocny minuly piatok dostal poobede teploty z nicoho nic ktore trvaly od piatka do nedele az do 40 C. Skoncili sme v sobotu vecer na detskej pohotovosti kde mu urobili krv a moc, vsetko mal uplne ok, dostal infuzku. Bolo nam povedane , ze to bude asi akutny zapal dych. ciest alebo 5 a 6 choroba. V pondelok rano mal vysyp cervenych vyrazok na brusku a hrudniku, sli sme k jeho dr ktory tiez zhodnotil , ze to teda bude 5 alebo 6 choroba... lenze... bolo nam povedane , ze ked bude vysyp tak by nemali byt teploty. No dnes je uz streda, syn ma vysyp uz aj na tvaricke, licach, teplotu cez den nema ale ma vzdy vecer okolo pol 9 a okolo pol 2 rano ...striedame brufen a capiky panadol. Dost sa obavam kedze som si citala , ze takuto chorobu maju mensie deti, znepokojuje ma teplota ktora trva i ked to nieje cely den, takisto ten vysev je uz 3 den, syn je slabi aj nieco schudol. Ak ma niekto skusenosti prosim ... bojim sa o neho ...zabudla som dodat , ze druhy den dostal aj slabsie febrilne krce.. vylakali sme sa dost ..mame ist na doplnujuce neurologicke vysetrenie ..dakujem vopred za kazdy komentar.

uhnakova
26. okt 2022

isla by som znova k doktorovi, moze to byt šarlach.

izabela181
26. okt 2022

No neviem, pri 6 chorobe keď sa dieťa vysype tak teploty by už nemali byt…myslím že to nebude tato choroba, kazdopadne držím palce nech to rýchlo zmizne 😊

pribinak
26. okt 2022

Zajtra volaj pediatricke. Od soboty je už ďaleko

autor
26. okt 2022

@uhnakova syn nema v ustach ziadne vyrazky , ani nezvracia ani nehnackuje ani sa mu neolupuje koza..zajtra sa chystame k dr. zas..

autor
26. okt 2022

@pribinak boli sme v piatok a sobotu 2x v nemocke na pohotovosti, v pondelok u jeho dr... teploty nema vysoke, ani ich nema cez den vobec ...

motyl321
26. okt 2022

Kamoska bola s dcérkou minuly tyzden na prehliadke a lekarka jej hovorila, ze je teraz rozsirena 7. choroba (ani som nevedela, ze aj taka je a netvrdim ze je to vas pripad). Len pre info, tu je o tom viac: https://najmama.aktuality.sk/clanok/235268/ruka...

autor
26. okt 2022

@motyl321 no na tej pohotovosti bolo dost vela deti s teplotami ...aj sestricky vraveli, ze ich je teraz nejako vela ...vidim u neho , ze je to lepsie ako bolo ale ...vcera na tvaricke nemal vysyp len brucho, hrud a za usami... dnes na tvari na lickach ale zas uz za usami nema a aj na bruchu sa mi zda , ze je to miernejsie ..

motyl321
26. okt 2022

Pre istotu sa este poradte s lekarom ...a snad to rychlo prejde... Prajem syncekovi skore uzdravenie.

autor
26. okt 2022
sue155
26. okt 2022

Môj stvorrocny syn v septembri prekonal siestu chorobu. Po troch dňoch teploty odzneli a na ďalší deň sa mu vysypalo bruško a chrbatik a za pol dna to zmizlo. Takže si nemyslím ze ma tvoj siestu chorobu. Treba ísť k lekárovi a žiadať riadne vyšetrenie krvi.

yanni
26. okt 2022

6. choroba to nebude. Ta ma viac-menej u kazdeho rovnaky priebeh. Po vysype uz ziadne teploty a vysyp zmizne takmer okamzite.

yanni
26. okt 2022

nohy, ruky, usta, na SK nazyvane aj 7. choroba to tiez pravdepodobne nebude. Tam nie je vysyp na tele, len na rukách, nohach ustach. Tiez nemusi byt vsade a moze myt dieta viac, menej alebo tkmer ziadne vyrazky. Pri 7. chorobe su to totiz poriadne vyrazky, take akoby pluzgiere naplnene tekutinou.

autor
26. okt 2022

.. uff baby .. syn uziva iba fenistil ..nema lieky a napriek tomu je to lepsie ako bolo ... ja uz tomu nerozumiem ..zajtra kazdopadne pojdeme zas k dr ..

uhnakova
26. okt 2022

Pri šarlachu nie sú v ústach klasické vyrážky. Na podnebí smerom do hrdla môžu byt červené bodky, mandle výrazne zväčšené, červené, môžu byt na nich aj biele hnisave bodky. Jazyk ma na začiatku choroby biely povlak, ktorý ale postupne mizne a jazyk je postupne výrazne ružový s vystupujúcimi ružovými bodkami. Koza sa nelupe, lebo do fázy lupania sa bežne dieťa nedostane, nakoľko mu lekár predpise atb. Pri sarlachu sa zvykne vysypať brucho a často aj kožné záhyby, napr. pod pazuchami. Deti zvykne aj bolieť bruško.

autor
26. okt 2022

@uhnakova syn ale v ustach nema ziadne hnisave bodky, ani povlak ani ruzovy jazyk, vysyp mal najprv na bruchu a hrudi... ako keby take jemne fliaciky ruzove, potom po bokoch krku a za usi ..dnes je to slabsie na bruchu a hrudi, za usami nic a trochu sa objavilo na lickach ...teraz uz na tvaricke nic. Cez den je v pohode bez teploty...

sue155
27. okt 2022

Co povedal lekár?

autor
27. okt 2022

@sue155 , ze v jeho veku je to trochu iny priebeh ako u malych deti a , ze aj po vysype mozu byt este zvysene teploty..inak dnes rano mu zmizol vysyp uplne sam..cely den bez teploty.. teraz ma uz len 37 C...

uhnakova
27. okt 2022

tak hlavne že mu je už lepšie 🙂

autor
27. okt 2022

@uhnakova 🙏

adnil
27. okt 2022

Aj moj syn mal este aj po vysype teploty, tiez som sa divila, ale potom presli a aj vysyp zmizol

autor
28. okt 2022

Update baby.. naozaj to bola 6ta choroba.. hned ako skoncil vysyp tak skoncili aj teploty.. syn je uz ok len pocas choroby schudol.. dakujem vsetkym za mile slova podpory.

sue155
28. okt 2022

Inak napadlo mi to. Napríklad aj priebeh kiahní u dospelého je horší ako keď ma kiahne dieťa. Tak toto je teda asi podobné. Ale som rada ze je malému lepšie, skoré uzdravenie želám 😊