Môže mať bábätko hnačku?
Pýtam sa preto, lebo nás 4 mesačný, dnes už asi 7x kakal
Treba hlavne sledovat znamky dehydratacie a dbat na dostatok tekutin, pokial by dieta odmietalo tekutiny alebo malo znamky dehydratacie, treba ist do nemocnice/k lekarovi. Odporucam nasadit probiotika Enterol alebo Probiofix a dalej sledovat. Ono to moze byt aj uplne normalne a aj nie, zalezi, tak ako je uz pisane vyssie, ci bezne tolko nekaka, ci je stolica objemná, kasovita, vodova… zaklad je dostatok tekutin a probiotika. Ak by sa to nelepsilo (alebo horsilo) tak k pediatrovi.
@vasjar Moze mat, jasne, ako kazdy. Okrem virozy to mozu byt u babatka aj zuby, ja som presne takto v 4m mala prvy zub a mama spomina, ze tomu predchadzala hnacka.
@vasjar sama vidíš, že môže. 7x za deň nie je normálne, sledovať ho a dávať pozor aby nebol dehydrovaný. Počas hnačky sa má vylúčiť mliečne, čiže ak je na UM, kúp tu istú značku ale bezlaktozove. Ak dojčiš, vysad ty všetko mliečne, kým neprejde hnačka. Nasad probiotiká a keď už bude moc zle, môže aj ryžový odvar.
moja dcéra mala pár dní keď mala obrovské hnačky... bola plne kojená a ja som sa poriadne najedla čerešní - bábo bolelo bruško , tak som s čerešňami prestala.

Je dojčený alebo na umelom mlieku? Bežne kaká koľkokrát? A skrátene, áno, môže mať aj hnačku a u dojčených detí to môže byť aj normálne. V rodine ste všetci zdraví, žiadne virózy?