Môže nadmerné potenie byť príznakom choroby u detí?
Prosim vás mam synceka ma 16mesiacov Ked aj bol chory nikdy nemal teplotu No vcera sme si všimli ze je horucejsi a mal teplotu 37.8 vnoci ale do rana uz nemal a ani vobec nemá.Ale rano aj poobede sa zobudil uplne spotený.Mokre vlasky tricko plachta.Ma iba tenke tricko a plienku a zakryty je oblieckou.A teraz jak spinka zas je mokry spotemy.Nikdy sa takto nadmerne nepoti ani ked je ovela teplejšie.Neviete ci to moze byt nejaka viroza alebo pripadne zo zubkov?dakujem
@19misiatko93 Ahoj, telo sa prirodzene ochladzuje potením. Píšeš, že syn mal zvýšenú teplotu, no tak sa vyspal a vypotil. Už by mu malo byť lepšie. Bežne sa pri chorobe hovorí: "Ľahni si a vypoť sa." No a on spinkal a vypotil sa. Prezleč ho do suchého a znova odmeraj teplotu. Nezabudni dopĺňať tekutiny. Pri viróze býva teplota 3 dni a potom klesne alebo ide do normálu. Pri bakteriálnej infekcii sa po 3 dňoch naďalej zvyšuje, vtedy treba ísť k doktorke po ATB.
@ivanaks to ano to chápem ze sa vypotil.Ale on sa potil potomaj ked spal na obed a znova aj vecer a dnes tiez uplne mokry vstal cez obed 😒teplotu uz odvtedy ale nemal a nemame tu ani take teplo
@ivanaks to ano to chápem ze sa vypotil.Ale on sa potil potomaj ked spal na obed a znova aj vecer a dnes tiez uplne mokry vstal cez obed 😒teplotu uz odvtedy ale nemal a nemame tu ani take teplo
@19misiatko93 Zrejme sa ešte v telíčku niečo deje a toto je jeho reakcia. Zakaždým prezleč do suchého, dopĺňaj tekutiny a keby sa Ti čokoľvek nepozdávalo, v pondelok brnkni lekárke a spýtaj sa jej na jej názor. Aj môj syn sa v určitom veku veľmi potil v spánku. Niekedy sa to stane, keď dieťa tvrdo zaspí. Teplotu nemal len tak pre nič za nič. Zrejme jeho imunitný systém s niečím bojuje. Do pondelka si to odsleduj, a keby sa Ti to nepozdávalo, ozvi sa doktorke.

@19misiatko93 Ahoj, telo sa prirodzene ochladzuje potením. Píšeš, že syn mal zvýšenú teplotu, no tak sa vyspal a vypotil. Už by mu malo byť lepšie. Bežne sa pri chorobe hovorí: "Ľahni si a vypoť sa." No a on spinkal a vypotil sa. Prezleč ho do suchého a znova odmeraj teplotu. Nezabudni dopĺňať tekutiny. Pri viróze býva teplota 3 dni a potom klesne alebo ide do normálu. Pri bakteriálnej infekcii sa po 3 dňoch naďalej zvyšuje, vtedy treba ísť k doktorke po ATB.