Môže nosenie copu spomaliť rast vlasov?
Môže to byť tým, že ich nosí neustále v cope?
Ale vzadu skoro ani cop, len pár jemných vlasov rôznej dĺžky
Nie, nosenie copu akurat moze vytrhat vlasy aj s korienkami
Ja si myslim ze jej to moze oslabovat nejako vlasky. Aj ked tym ze uz ma 13 rokov tak to mas jednoduchsie lebo uz jej teoreticky mozes kupit nieco na spevnenie a rast vlasov.
Nespomaľuje rast. Ale vytrhá, oslabí korienky a hlavne sa z gumičky vlasy lámu, preto jej “pomaly” rastú.. radšej nech nosí čelenku, ak jej zavadzajú, pripadne menšie zlo štipec
A ty mas huste vlasy? Je to dost o genetike
@sisa_s aj hej,mne porodmi zjemneli..ale v jej veku som mala huste
Ja mám veľmi husté vlasy a gumičku a pevný konský chvost nosím naozaj dlhé roky (neznášam rozpustené vlasy okolo tvare) , s výnimkou keď som nosila rôzne krátke účesy v puberte.. ja by som s dcérou zašla k dobrej kadernícke, nech jej urobí nejaký štýlový kratší účes, ktorý bude vhodný pre jej tvár a vlasy.. poradí aj aké prípravky používať a ako sa starať o vlasy.. hustota je podľa mňa najmä genetická záležitosť - u nás boli vždy husté vlasy, majú ich aj moje deti, teda len keď boli maličké mali hole hlavy.. a nezabúdajme aj na otca, aké sú vlasy u nich v rodine? Môj manžel má tak isto husté a tvrdé vlasy, tak sa to spojilo aj u deti..
takže ak by bolo dieťa nespokojné, tak by som šla k odborníkovi ktorý by pomohol nájsť niečo s čím by sa cítila sebavedomejšie..
@jana_eyre_2 boli sme u koznej, nejak n3pomohla🥺, ostrihať sa mi neda
tažko povedať ale ked si pozrieš tie učesy z dlhých vlasov na obrazoch ,
@sara07 ako prosim?
myslím tie zložité učesy s copov, zapletených copov čo dakedy nosili , tam to muselo byt napevno upletene, urobene aby to vydržalo
@sara07 a akú to ma spojitosť 🤔?
Neviem,či nosenie copu spomaľuje rast vlasov ale z mojich skúsenosti ako ženy,ktorá má dosť husté dlhé a ťažké vlasy mi nosenie copu (hlavne vyčesaný hore alebo aj drdol) spôsobovalo bolesti hlavy. Vlasy som mala vpredu časom dosť oslabené aj mi ich tam pár povypadávalo a keď som si dala večer gumičku dole,vlasy mi ostali v tvakom tvare ako by som stále mala gumičku 😀 😂 Posledné 3-4 roky nosím vlasy už len rozpustené alebo si ich zopnem štipcom 🙂 dcérke by som asi skúsila buď štipec,čelenku alebo aj v cope,ale len tak dole,nie vyčesaný hore,prípadne ešte zapliecť do vrkoča.
napísala som ti ,nenašla si spojitost nerieš dalej
Má to najskôr genetické, nakoľko za to môže aj otec. Ja mám riedke slabé vlásky, nie vlasy a nepomohli na to žiadne prípravky , to sú len vyhodené peniaze. Tie môžu pomôcť tomu kto má genetické husté vlasy a zrazu začali vypadávať napr zo stresu. Ak sa pridá nejaká choroba tá môže zmeniť stav vlasov natrvalo.
A späť k téme, nosením gumičky hlavne ak je na tesno, môže mať za následok vypadávanie vlasov z vlasovej línie a jej ustupovanie.
A aké nedá sa ostrihať? Má 13 , ide sa strihať a hotovo, aké vyjednávanie v jej veku? Ja som robila čo mi bolo povedané a všetkým bolo jedno či sa mi to páči. Hlavne ak by to v jej prípade vyzeralo lepšie ako teraz.
Veľa šťastia. 🤞
@autorka a vadi to tebe alebo dcere, ze ma malo vlasov? je to geneticky dane a nic s tym nespravite. ja mam to iste cely zivot, riedke ale aspon dlhsie vlasy. moja sestra je na tom este horsie - jej vzdy narastli len po plecia a potom sa zacali lamat a v gumicke ich nikdy nenosila.
@trisha_r tvoj komenar je uplne odveci. Niekoho v 13 nutit sa ist ostrihat, co je nesvojpravna? kazdy, dokonca aj dieta ma pravo sa rozhodnut ci si ich da ostrihat alebo nie. Udrzba vlasov je uz na inu temu. Mne tiez stale hovorili daj sa ostrihat, zhusnu ti. Tu blbost povedali vzdy ti, co mali huste vlasy.
@sara07 práveže historické účesy sú pohodlné, neťahajú vlasy, keďže sú skôr z vrkočov. Napríklad cop vyčesaný na temene hlavy je oveľa tesnejší. Nemám síce skúsenosť s vypadávaním vlasov, ale z vysokého copu ma vždy bolí hlava, aj keď ho mám len hodinu a to mám priemerne husté vlasy dlhé pod prsia
@veve889 nesvojpravna? No neviem, ale zodpovední sú za ňu rodičia a nemá ani občiansky preukaz pokiaľ viem. Takže asi záleží, od výchovy. Mne čo povedali to som spravila a mohla som reptat koľko chcem. A tiež mám na hovno vlasy a mala som ich dohola ostrihané, takže aj hovorím k veci. Jednoducho, niektorí nevedia čo od dobroty a nevedia si dať deti do laty.
@trisha_r
"Jednoducho, niektorí nevedia čo od dobroty a nevedia si dať deti do laty."
Vies o tom, ze hovoris o vlasoch a nie o charaktere? Vsetci, co sa staraju do vizaze druhych a je uplne jedno, ci je to dieta alebo dospely clovek, chcu len dosiahnut svoju "predstavu" toho ako by to malo vyzerat. Vid co si sama napisala: "Mne čo povedali to som spravila a mohla som reptat koľko chcem. A tiež mám na hovno vlasy a mala som ich dohola ostrihané."
Skus sa zamysliet ako si sa sama vtedy citila a ci sa ti pacilo, ked druhi rozhodovali o tom ako by si mala vyzerat. Povedzme si uprimne, ked mas geneticky nahovno vlasy (ako aj ja) je jedno ako si ich ostrihas, velmi s tym nic nenarobis.
Naco je dobre sa dat ostrihat podla niekoho, kto si mysli, ze tak by to bolo lepsie, ked ja tak budem nestastna?
Preto odporucam dohodnut sa s dietatom a podla toho sa zachovat.

Má 13 rokov