icon

Môže nosenie ťažkých sudov poškodiť rast 17-ročného?

9. sep 2023

Ak môj 17 ročný syn brigáduje v pohostinstve a nosí tam 60kg sudy piva môže mu to poškodiť rast?

chodec15
Odpoveď bola odstránená
autor
9. sep 2023

@chodec15 1,77

chodec15
Odpoveď bola odstránená
minenkak
9. sep 2023

Vieš ako by musel makať a mať nedostatočnú výživu

hipuska
9. sep 2023

Treba ho naučiť ich správne zdvíhať

janinah
9. sep 2023

Môj 17r.syn len jeden blbý pohyb urobil pri cviceni a už pol roka riešime jeho rameno a neviem ako to dopadne.Mna by zaujímalo kto tam tie súdy vláčik doteraz a prečo na to nemajú dáku techniku.Ja by som toto syna robiť nenechala.Tiez by som sa zaujímala o to ako by riešili príp.pracovny úraz brigádnika.

@chodec15 áno,ľudia makali,ale to neznamená,že všetci boli fyzicky ôk a neutrpeli nijake poškodenia

chodec15
Odpoveď bola odstránená
simona1306
9. sep 2023

@janinah ja ako 18 rocne , 49kg dievca som tiez musela doniest sud piva ked sa mi minulo ... Hold, brigadovala som, ked tam nebol nikto kto by mi pomohol, a ja som musela narazit sud, lebo zakaznik na to pivo cakal, musela som to preniest .... ak to robit syn nechce, tak nech to robi a najde si inu brigadu ....

rebrambora
9. sep 2023

Ja som to robila takisto, ale od 15. Nie nemoze 😀

lucik194
9. sep 2023

tu pozor, nema 18r

ako neplnolety nemoze vykonávať vsetky typy prace...... treba pozriet kolko kg moze vlastne podla zakona nosit.....

hladamematku
9. sep 2023

Určite mu to poškodí platničky a môže aj iné klby

janai1
9. sep 2023

Bože stovky žien v reštauráciách a baroch vláčia tie isté sudy a nevyplakavaju a chudáčika tvojho synáčika to poškodí 🤦‍♀️ Tak nech si nájde inú brigádu

petronelag
9. sep 2023

Najviac záleží, či je zvyknutý na manualnú prácu, prípadne cvičí, lebo záleží od toho aké má svaly, aj sám nech pozoruje či ho niečo nebolí.

alickapusinka
9. sep 2023

Podľa zákona ak by sa mu niečo stalo tak bude mať problémy majiteľ.

autor
9. sep 2023

@janai1 Ak nemôžeš povedať niečo pekné alebo k veci, tak radšej mlč, ďakujem. 🙂 nikto tu nevyplakáva, len sa pýtam.