Môže nosenie ťažkých sudov poškodiť rast 17-ročného?
Ak môj 17 ročný syn brigáduje v pohostinstve a nosí tam 60kg sudy piva môže mu to poškodiť rast?
@chodec15 1,77
Vieš ako by musel makať a mať nedostatočnú výživu
Treba ho naučiť ich správne zdvíhať
Môj 17r.syn len jeden blbý pohyb urobil pri cviceni a už pol roka riešime jeho rameno a neviem ako to dopadne.Mna by zaujímalo kto tam tie súdy vláčik doteraz a prečo na to nemajú dáku techniku.Ja by som toto syna robiť nenechala.Tiez by som sa zaujímala o to ako by riešili príp.pracovny úraz brigádnika.
@chodec15 áno,ľudia makali,ale to neznamená,že všetci boli fyzicky ôk a neutrpeli nijake poškodenia
@janinah ja ako 18 rocne , 49kg dievca som tiez musela doniest sud piva ked sa mi minulo ... Hold, brigadovala som, ked tam nebol nikto kto by mi pomohol, a ja som musela narazit sud, lebo zakaznik na to pivo cakal, musela som to preniest .... ak to robit syn nechce, tak nech to robi a najde si inu brigadu ....
Ja som to robila takisto, ale od 15. Nie nemoze 😀
tu pozor, nema 18r
ako neplnolety nemoze vykonávať vsetky typy prace...... treba pozriet kolko kg moze vlastne podla zakona nosit.....
Určite mu to poškodí platničky a môže aj iné klby
Bože stovky žien v reštauráciách a baroch vláčia tie isté sudy a nevyplakavaju a chudáčika tvojho synáčika to poškodí 🤦♀️ Tak nech si nájde inú brigádu
Najviac záleží, či je zvyknutý na manualnú prácu, prípadne cvičí, lebo záleží od toho aké má svaly, aj sám nech pozoruje či ho niečo nebolí.
Podľa zákona ak by sa mu niečo stalo tak bude mať problémy majiteľ.
@janai1 Ak nemôžeš povedať niečo pekné alebo k veci, tak radšej mlč, ďakujem. 🙂 nikto tu nevyplakáva, len sa pýtam.