Môže novorodenec dostať RSV vírus aj v lete?
Chcela by som sa opytat, ci ma niekto skusenosti, ze hlavne od starsieho surodenca dostalo novorodenča(termin mam v juni) RSV virus? Chcem sa dat ockovat, len ci je teda sanca aj ze to chyti v lete-ak
Tak vseobecne je v lete nizsia chorobnost, ale samozrejme sa da aj v lete chytit RS virus rovnako ako chripku ci covid atd. Riziko je nizsie oproti chladnejsim mesiacom, ako pri vsetkych virusovych “dychackach”.
@kikush68 Podla mna je ta sanca mala, nikdy som RSV v lete nezazila v jasliach a skolke, to ma svoju sezonu. Bavila som sa na tuto temu s 2 lekarmi. Horsi je cierny kasel, ten sa nam vratil vo velkom, ten idem ockovat aj ja teraz v tehu. Lebo zial stale mame ohniska v okoli. Aj ked tiez ta sanca klesa. Keby som nemala dalsie dieta v skolke, tak kaslem aj na to, ale takto tie sance stupaju.
@kiki68 mame podobne nicky. Cierny kasel som si dala, len statsie mam v skolke a uz teraz sme mesiac furt chori takze rozmyslam, ze si dam rsv aj v lete
Tak vseobecne je v lete nizsia chorobnost, ale samozrejme sa da aj v lete chytit RS virus rovnako ako chripku ci covid atd. Riziko je nizsie oproti chladnejsim mesiacom, ako pri vsetkych virusovych “dychackach”.
@anavixy pri nasom stasti co sa mesiac trapime so skolkarskymi chorobami si to zrejme dam pre istotu
Moj maly syn dostal od starsej skolkarky RSV virus- bolo to v lete a skoncili sme so zapalom pluc v nemocnici.
Ako píšeš - je to vírus. Takže teoreticky je viacmenej jedno, či ho chytneš v saune, alebo v kryokomore, proste je to vírus, teplota prostredia je irelevantná.
Tak dakujem vsetkym za odpovede, dnes som sa zaockovala 🙂 pekny den
Tak dakujem vsetkym za odpovede, dnes som sa zaockovala 🙂 pekny den
@kikush68 môžem sa opýtať na očkovanie proti RSV? Bolo všetko v poriadku u vás aj bábätka? Tiež ho zvažujem a zatiaľ je s týmto očkovaním u nás málo skúseností. Ďakujem 🙂
@kikush68 môžem sa opýtať na očkovanie proti RSV? Bolo všetko v poriadku u vás aj bábätka? Tiež ho zvažujem a zatiaľ je s týmto očkovaním u nás málo skúseností. Ďakujem 🙂
@anonym_2ece20 jasne, uplne vsetko v poriadku🙂 nic mi nebolo ani len miesto vpichu ma nebolelo :D

@kikush68 Podla mna je ta sanca mala, nikdy som RSV v lete nezazila v jasliach a skolke, to ma svoju sezonu. Bavila som sa na tuto temu s 2 lekarmi. Horsi je cierny kasel, ten sa nam vratil vo velkom, ten idem ockovat aj ja teraz v tehu. Lebo zial stale mame ohniska v okoli. Aj ked tiez ta sanca klesa. Keby som nemala dalsie dieta v skolke, tak kaslem aj na to, ale takto tie sance stupaju.