icon

Môže Nurofen sirup zabrať už po 5 minútach?

27. jan 2025

Len pre zaujimavost. Dnes dcerka mala teplejsie rucky aj licka je po ockovani a tak som zmerala teplotu na teplomery na dialku nieje najpresnejsi ale nam ukazuje o 3 cisla
Viac. Teda mala 37,5 v skutocnosti mala 37,1. Podala
Som sirup tak po case som kukla licka ruky uz boli chladne kukla som na hodiny presli iba 5 minuty.
Mohol zabrat tak rychlo?

amelia89
27. jan 2025

Nie nemoze zabrat za 5 minut a teplota sa zraza od 38.

lucia13022023
27. jan 2025

Nedala by som liek pokiaľ nie je teplota nad 38.5
Ved 37.1 je bežná teplota niektorých ľudí.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
autor
27. jan 2025

@lonely66 ano ja som zrazáa
Raz cez 38 a zrazala som dlho odvtedy zakrocim vcas

thirstymonk
27. jan 2025

No ak ťa to poteší, dcera mala pred dvoma mesiacmi zapal močovych ciest, strašne plakala pri cikani. Tak som ju vzal na pohotovosť (bola akurát sobota), dostala ATB, ktoré som jej ale plánoval dať až večer, aby som ju nemusel budiť v strede noci na ďalšiu dávku.
Kým prišiel večer, tak už ju nebolelo, normálne cikala. Z toho vyplýva, že ATB zabrali ešte skôr, ako ich vôbec užila :D (joke only)

anavixy
27. jan 2025

Nemohol zabrat lebo ani nemal proti comu. Jednak si merala bezkontaktne, takze vypovedna hodnota velmi nizka a hlavne, 37,1 nie je ANI NAHODOU na zrazanie, prepanajana. 🙈 Nurofen od bolesti je ok po ockovani, preco nie, lenze niekedy nebude dieta po ockovani a bude mat 37,2 a ty mu budes stale davat lieky proti HORUCKE co je teplota (nad 38 st)? Predpokladam este, ze lieky davkujes podla krabicky a veku, nie vahy, ci?

patka06
27. jan 2025

Nemôže tak rýchlo zabrať, dávala si ho úplne zbytočne.
Prepáč, ale Nurofen nie je maškrta, že sa dáva len tak.

evka_21
27. jan 2025

Koľko ma tvoja dcéra?? 🫣 Lebo naozaj davať lieky len tak pre istotu je nezmysel.. u detí je do určititeho obdobia normalna teplota okolo 37° ... Určite nechať do 38,5° C telo bojovať a budovať si imunitu... Ak vidíš, že dieťa je ubolené tak ok podaj liek ale inak je to nezmysel... A určite taka rychla reakcia nenastane, je uvedena od 30 min do 2 h.

dadka1997
27. jan 2025

Nie, urcite tak rychlo nezaberie, ale nechapem načo si jej ho dávala, nie je to vitamín, taketo lieky sa podavaju od teploty 38,5 alebo od bolesti .. ale fajn ešte teda to očovanie, ale to budeš vzdy takto dávať nurofen, čo len trošku sa jej zvýši teplota? Potom ti už nezaberie nič

autor
27. jan 2025

Dakujem za rady tak uz viem, ze tak nemoze zabrat.

autor
27. jan 2025

@anavixy ja aom sa neriadila kontaktom ale najme teplymi licami a rukami licka ma dcerka vzdy chladne

anavixy
27. jan 2025

Tak sa skus radsej riadit exaktnym meranim - kontaktnym teplomerom. Meranie teploty perami nechajme na inych..

lucia13022023
27. jan 2025

Tak nabudúce ak sa ti niečo nebude zdať, zmeraj teplotu v konečníku a liek daj vtedy, keď bude mať reálnu teplotu.
Môj malý ma niekedy červené líčka, keby mam dávať liek vždy vtedy, keď sa mi na nom niečo nezdá ale reálne mu teplotu neodmeriam v konečníku, dávam mu nurofen aj 3x do týždňa.

tinka1294
27. jan 2025

U bábätka je 37 normálna teplota, zráža sa od 38 a vyššie, čipky atď. To viem od našej lekárky

dididudu
27. jan 2025

Ja meriam len ortutovym, všetky tieto ostatné blbosti ako aj digitálne teplomery stoja s prepáčením za hovno

dzulli1980
27. jan 2025

Úplne kontraproduktívne zrážať takúto teplotu liekmi, hlavne po očkovaní ... teplota nie je strašiak, telo si vytvára protilátky, zbytočne ho brzdíš tým, že pri tak nízkej teplote dávaš lieky.