Môže používanie glycerínových čapíkov deťom uškodiť?
Mala ma 3 roky, v poslednom čase mame problém s kakanim. Doktorka nám predpisala duphalac sirup. Dávame každý deň, a dávame aj sirup s vlakninou tiež na podporu kakania. Problém je ten že už keď jej treba kakat tak zadržiava, strašne sa bojí kakať. Potom ju boli bruško a musím siahnuť po čipkoch, jedine potom sa vykaka keďže to už nevydrží. Myslíte si že to môže mať niake následky?
@lilinka76 papa veľa ovocia aj zeleninu, veci ktoré obsahujú najviac vlákniny alebo také ktoré by pomohli do nej nedostanem, nezje mi ani normálne slivky nie to ešte sušené. A horšie je ešte to že keď aj vie že jej treba kakať tak je cirkus dostať ju na záchod, potom sa vykaka do plienky, aj to tak že ju musím chytiť na ruky do sedu.
@ivet98 mali sme tie isté problémy, viac ako duphalac a čipky pomohlo kúpiť slivkový kompót dve tri slivky pomixovat s troškou vody a toto keď zjedla vzdy sa pekne vykakala
@ivet98 skús niečím motivovať. My sme za každé kakanie dávali kinderko ( čokoládu sme zjedli my)alebo nejakú malú hračku... Skús namiesto týchto glycerínovych cipkov vyskúšať také balóniky s účinnou látkou, ( ak budeš mať záujem tak ti zistím názov)tie čipky boli bolestivé ... A čítajte knižky o hovienkach a kakaní a ukazuj že aj psík kaká a vy kakáte... My sme sa takto trápili vyše roka. A ako úvod sme absolvovali aj klistir v nemocnici - nám nepomáhalo nič , doteraz mi nechce piť, akonáhle málo pije už má tvrdú stolicu a bolí to, ale keďže už sme veľký tak si uvedomujeme že kakať musí, tak vydrží chvíľu...
Ale úplne ako ty, keď to popisujes. A nám celkom pomáhal aj kúpeľ v teplej vode.
Tie pumpicky na kakanie z lekárne som posúvala aj iným deťom a tiež to rodičia chválili...
@ivet98 a prosím nečakaj príliš dlho kým sa vykaka, Max 3-4 dní. Ono zrejme ju to bolelo, takže teraz sa už preventívne bojí... Vyrastie z toho, len je malá a nechápe to. Prečítaj si čo som písala vyššie.
A nesmieš na sebe znať že si s tej situácie nervózna a máš obavu že zadržiava, lebo niekedy sa to prenáša a je topsychosomatické.
No ja by som davala len glycerinove cipky a nie duphalac, glycerinove cipky navykove nie su ale duphalac je mam pocit.

@ivet98 Čípky sú návykové.
Veľa detičiek si tým prejde, aj môj syn mal blok. Dávaj veľa ovocia, zeleniny, pozor na pitný režim. Ak môže, skúste sušené slivky. Ja som dala synovi do WC veľkú baterku, sadol na WC a od radosti zo svetla z baterky sa vykakal😁. Chce to trpezlivosť. Držím palce.