icon

Môže príjem 16-ročného dieťaťa do nemocnice podpísať aj iná osoba ako rodič?

Včera o 14:00

Syn má 16 r..nastupuje na hospitalizáciu kôli mandliam,môže s ním ísť podpísať príjem aj niekto iný ako rodič?

sasa1310
Včera o 14:02

nie. Zákonný zástupca a fakt nechápem, keď si už rodič na toto nevie nájsť čas

autor
Včera o 14:04
@sasa1310

@sasa1310 nie že nevie najist cas,ale ja budem pravdepodobne v pôrodnici a otec Mimo SR

jaskolka
Včera o 14:11

V takom prípade jedine asi splnomocnit niekoho, starých rodičov, tetu, uja. Zavolaj do nemocnice, vysvetli situáciu a uvidíš.

autor
Včera o 14:13
@jaskolka

V takom prípade jedine asi splnomocnit niekoho, starých rodičov, tetu, uja. Zavolaj do nemocnice, vysvetli situáciu a uvidíš.

@jaskolka to aj ja rozmylam či splnomocnenie

anonym_e6750c
Včera o 14:40

záleží na koho natrafíš. Poslala som syna 14r. so starým otcom na kontrolu k lekárovi. ani ich nechcela zobrať, a to som bola doma tehu vo vysokom tt

sissy27
Včera o 15:32
@anonym_autor

@jaskolka to aj ja rozmylam či splnomocnenie

@anonym_autor splnomocnenie alebo vysvetlit dr situaciu a skusit operaciu prelozit o nieco skor / neskor, aby si to mohla ist podpisat ty, pripadne sa otec vratil zo zahranicia. Alebo teda ponechat termin a nech sa otec zariadi. Chapem, ze je asi zivitel rodiny, ale tak jedno decko do nemocnice, druhe sa ma narodit - fakt je nieco dolezitejsie ako rodina a zdravie?

anonym_a27322
Včera o 16:27

Hm, musí to byť zákonný zástupca. Zavolala by som do nemocnice na to oddelenie ako v tomto prípade postupovať. Buď oni navrhnú riešenie, alebo si to budete musieť zariadiť - iný termín nastupu do nemocky aby si šla s ním ty, alebo otec si nájde na to čas.
Raz som bola v ambulancii v nemocnici a tam dieťa poslali rodiča s babkou na príjem. Podľa zákona dr. nemohla dieťa prijať. Matka bola doma s iným dieťaťom, otec odcestovaný...

autor
Včera o 17:15
@anonym_a27322

Hm, musí to byť zákonný zástupca. Zavolala by som do nemocnice na to oddelenie ako v tomto prípade postupovať. Buď oni navrhnú riešenie, alebo si to budete musieť zariadiť - iný termín nastupu do nemocky aby si šla s ním ty, alebo otec si nájde na to čas.
Raz som bola v ambulancii v nemocnici a tam dieťa poslali rodiča s babkou na príjem. Podľa zákona dr. nemohla dieťa prijať. Matka bola doma s iným dieťaťom, otec odcestovaný...

@anonym_a27322 hej zajtra tam zavolám.. ďakujem

anonym_3269e2
Včera o 17:36

@anonym_autor áno ale takú osobu treba splnomocnit

anonym_238d2d
Včera o 19:37
@sasa1310

@anonym_autor Môže starý rodič.
@sasa1310 Prepáč nevieš dôvod a prvé co napíšeš debilinu!

anonym_238d2d
Včera o 19:42
@anonym_e6750c

záleží na koho natrafíš. Poslala som syna 14r. so starým otcom na kontrolu k lekárovi. ani ich nechcela zobrať, a to som bola doma tehu vo vysokom tt

@anonym_e6750c A u nás to tak nefunguje..záleží vždy na akého doktora natrafíte. My sme za sociku chodili sami. Raz sa muž aj ozval, keď sme museli ísť na vyšetrenie tuším zo 16. ročným.Povedal
, že on už na základnej vybavil lekára a od strednej nikdy nechodil s rodičmi,keďže býval na intraku.