Môže sa helikobakter vrátiť u detí?
Ahojte dievčatá...prosím vás malo nejaké dieťa helikobaktera? Syn teraz 4.5r to mal minuly rok október-november tuším, môže sa to vrátiť? Syn je nejedak ale mal niečo obľúbené co zjedol ze praženica polievky kadejaké atď....posledne dva týždne hrôza, nic nechce, zje dve lyžice a je najedeny....dr mi aj predpísala peritol na chuť do jedla, pomáhal ale uz nepomáha ani to ...o kadejakých sirupoch a neviem co na chuť do jedla ani nehovorím co sme vyskúšali......mal ledva 15.5kg a ráno som ho vážila po pár hryzoch a mal menej o pol kila ...budem volať asi uz aj dr co mam robiť :( do plaču mi je :(
Smozrejme ze sa moze vratit, boli ste na testy cela rodina? Dost pravdepodobne to mate vsetci, staci, ze ste sa ostatni nepreliecili a nakazil sa zas. Clovek nemusi mat priznaky, nemusi o nom ani vediet, niekedy si s nim poradi silna imunita a drzi ho na uzde.
Smozrejme ze sa moze vratit, boli ste na testy cela rodina? Dost pravdepodobne to mate vsetci, staci, ze ste sa ostatni nepreliecili a nakazil sa zas. Clovek nemusi mat priznaky, nemusi o nom ani vediet, niekedy si s nim poradi silna imunita a drzi ho na uzde.
@selenka7 syn ma práveže slabú imunitu...a môže to mat spolocne to nechutenstvo ? Mam doma test na heliko tak mu chcem spraviť a potom zavolám dr
Mala som na mysli, ze u ostatnych clenov rodiny sa s tym moze popasovat imunita. Mozete ho mat, ale nemusite mat problemy, no syn to moze od vas opakovane chytit. Prenasa sa slinami, neumytymi rukami, pozor na to. Urcite minimalne probiotika nasadit hned a dlhodobo.

Helikobakter je pliaga. Tak ako u dospelých, kľudne sa môže vrátiť aj u detí.