Môže sa jedlo vylučovať v podobe podlhovastých zrniek piesku v stolici?
Dcerka ma uz cca 2 tyzdne sice normalnu stolicu konzistenciou a farbou,ale ked ju umyvam alebo pozriem na stolicu,tak su v nej akokeby podlhovaste zrnka,ako piesok.Ale do piesku uz nechodime,ani jej nekorenim,vobec ma nenapada,co to moze byt.Volala som dr,ona mi povedala,ze tak sa jej vylucuje strava,ale mne sa to nezda,zeby sa jej tak vylucovala 2 tyzdne.Pred tym to tam nemala a nejedla nic nove.Akurat raz,ked som jej davala C vit z DM,tak to tam mala,ale uz jej ho nedavam.Mam trvat na vyteri,alebo sa tak naozaj vylucuje strava?Bojim sa aby to nebol co ja viem,zlcnikovy piesok,alebo nieco s oblickami.Aj ked tie podla ultrazvuku ma ok.Dakujem za rady a nazory.
Mocovy piesok v moci, zlcovy piesok v stolici... pre @lucianka83
Pre Sandru, neviem co to moye bzt
ja by som trvala na tom, aby jej urobili výter a tiež by som žiadala vyšetrenie stolice - len aby si mala istotu a bola si kľudná. Len tak rozmýšľam, nemôžu to byť vajíčka parazitov? (napr. mrle a podobne)
Aj moja to mala ked mala cca tri mesiace trvalo to asi tyden z nicoho nic a ako to prislo tak to odislo...
Môžu to byť škrobové zrná. Je to úplne normálne. áno, tak sa vylučuje stolica - teda natrávená potrava, ako ti povedala dr. Okrem toho sú v stolici aj svalové vlákna, odumreté epitélie, hlien. Ale aby si pokojnejšie mohla spávať, daj urobiť ani nie výter ale rozbor stolice na mikrobiologiu. 😉
@sandra_sul čo tvojej malej zistili v tej stolici? Moja 17 mesačná má tiež niečo podobné - len to je ako piesok. A na gastre nás objednali až o 2 mesiace.
@sandra_sul nejedla hotove jedla (hipp, babylove a i..) z flasticky? Mne sa zdalo ze po niektorych mäsovych bol pri utierani akoby takyto "piesok".
@sandra_sul ahoj viem ze to bolo davno ale pamatas sa ...ako to bolo nakoniec s tym pieskom v stolici co zistili...dakujem peke
@majka1706 prosím vás, riešili ste aj vy niečo podobné ? Aj my máme tento problem, akoby piesok v stolici, prišli ste na niečo ?
Prisiel niekto z vas na nieco? Vidim, ze asi odpoved nenajdem, ale predsa len skusim 🙂
@janinka12334 dobry deň, na nič.. prešlo to.. absolvovala nejaké vyšetrenia stolice a zlepy z konečníka kvôli parazitom, ale výsledky boli v poriadku až to za niekoľko dní prešlo.

žlčníkový piesok by vylučovala v moči nie? pokiaľ dcéra nemá žiadný problém, tak by som to, čo má v stolici neriešila. A nemôže ti jesť hlinu z kvetov?