Môže sa nosná mandľa znova objaviť po operácii?
Ahojte syn bol pred rokom na vybratí nosnej mandle v celkovej narkóze. Rok nebol chorý, nos čistý, zdravý ako buk. Teraz začal znova huhňavo dýchať, chorý nieje ale akokeby plný nos stále. Mohla dorásť? Na druhú operáciu ho už určite nedostanem 😢😢
Mne ich 3x vyberali
Moze, ale napr. mne nedorastla.
@marzii35 ka som.bola.ked som mala.2.roku dorastli a potom v 5 rokoch treti krat mi uz mama.nedala vybrat ale potom.zase.krcne v 13 rokocj
V minulosti sa to stávalo. Teraz to vraj vyberajú laserom a nemala by sa.
Mne vyberali nosnú mandlu v detstve 4x.
Následne v 17 rokoch uz všetko - opäť nosná mandla + krčné a taktiež nosové polypy.
Nos mám teraz v dospelosti relatívne bez problémov zato odstránenie krčnych mandli mi skomplikovalo život. Tým že mi ich vybrali všetko sa mi začalo usadzat na priedušky a pľúca, krátko po zákroku som začala byt ustavične chorá a postupne mi diagnostikovali astmu a bronchitidu. Za mňa teda nie sú s týmto výberom dobré skúsenosti.
Začiatkom novembra ide moja 4 ročná dcéra absolvovať výber nosnej mandle. Vybrala som jej radšej súkromnu kliniku, Centrum Kramáre kde si tento zákrok plne hradíme a verím, že bude vykonaný tak, že nebude mať podobne problémy ako ja v období dospievania.

Ano moze, za urcitych okolnosti ano.