Môže sa očkovať pri DiGeorgeovom syndróme a epilepsii?
Ahojte. Sú tu neake mamičky ktoré sú v rovnakej situácii? Malý má 9 mesiacov a George syndróm. Operované srdiečko a pľúca. Dostával často zápal pľúc alebo zápal priedušiek. NATO mi doma odpadol a v nemocnici mu stanovili EPILEPSIU. Dostal Keppru ako liek ale stále mával doma záchvaty aj veľké aj malé. Ďalšia nemocnica a dostal ďalší liek Depakine. Zatiaľ sa drží..chvalabohu. ale doktorka na mňa tlačí.s.ockovanim. ale keďže sa neockuje keď má dieťa soplik alebo je prechladené tak sa nemôže očkovať moja otázka znie či pri Epilepsii sa môže očkovať.. ešte nieje vôbec očkovany. Poprosím o radu ak má niekto George syndróm. Aj Epi. Ale každý je iný pripad.. Ďakujem veľmi pekne.
Moj syn mal hrozne nasledky po ockovani, stalo sa z neho opät babatko a museli sme s nim veeeeelmi makat aby sa dal zas dokopy tam kde bol.
Pri epilepsii by sa ockovat zivymi vakcinami nemalo!
Mojho uz preockovat nebudu
Síce nemáme žiadne z týchto diagnóz ale sme sledovaný na neurologii pre iné veci. Samotná neurologička nám povedala že pri epilepsii by sa nemalo očkovať (čakáme na výsledky či tiež nema epilepsiu) tak isto sa neodporuca pri žiadnej neurologickej poruche nakoľko by sa mohla zhoršiť dokonca by sa dieťa mohlo zastaviť vo vývine. Ale žiaľ na papier to nechcú napísať 🤷🏼♀️
Moj syn ma jasne napisane od neurologicky neockovat zivymi vakcinami
@ivik4 nám to žiaľ nechce napísať aj keď máme samo o sebe xy diagnoz (a lekári ani nevedia prísť z čoho to má a prečo) dokonca aj plus so srdiečkom problémy a jeden sa vyhovára na druhého že to on nemôže.
@ka_ta_ri_na ked nema epilepsiu, tak asi preto
Pokiaľ má dieťa záchvaty aj napriek liečbe, nemalo by sa očkovať. Máme deti tiež s genetickým syndrómom, epilepsiou a pediatrička nám sama povedala, že očkovanie nepripadá do úvahy. 🙂
Ja by som radšej zaplatila pokutu ako pchať olovo do chorého dieťaťa .

@messages co ja viem z blízkej rodiny, dieťa s GS sa zivymi vakcinami ockovat nesmie kvôli slabej imunite.