icon

Môže silné stlačenie zmeniť tvar nosa bábätka?

tinkaaa1224
31. okt 2023

Ahojte, mám otázočku asi bude znieť hlúpo, ale nedá mi to potrebujem vedieť odpoveď pre svoj kľud. Je možné posunutie špičky nosa u malého 3 mesačného bábätka, ak mu noštek niekto neprimeranou silou stlačí úplne do tvare? Moja známa takto môjmu malému naschvál stlačila, urobila to hrubou silou a noštek mu uplne pritlačila na tvár. Bojím sa, že sa mohlo niečo stať, vidím trošku rozdiel v tvare jeho nosa, že je vybočený viac do jednej strany, ale neviem či to je naozaj, či je to vôbec možné alebo som len paranoidná. Ďakujem vám za odpovede🙂

Strana
z2
babulkomale
31. okt 2023

@jesenzima no prepac ale vo mne materstvo este posilnilo obranne pudy ( dovtedy som ich pouzivala na slabsich, nizsich a zvierata 😃) a keby sa niekto len dotkol mojho dietata na tvari, tak mi ruka vyleti skor jez si stihnem uvedomit, co sa deje a pani by mala minimalne modrinu okolo zapastia.
"Cudziemu" dietatu siahnem maximalne na ponozku jedným prstom ze ty si aka zlata, urcite nie na tvaricku alebo ruky.

tinkaaa1224
autor
31. okt 2023

@elizabeth88 Som jediná korá to vidí, ale pre istotu pôjdem nech sa na to pozrú a nech som kľudná.

@babulkomale
@angeli121212
@elizabeth88
Rada vidím že nie som jediná takto obranárska a úzkostlivá voči svojmu bábätku a že sú aj iné mamičky takéto.

@babulkomale
Žiaľ bolo to také nečakané že som nestihla nijak zareagovať len som ostala v šoku. Sama na neho dávam extrémny pozor hlavne na jeho tváričku a potom príde niekto a urobí toto a vy ostanete iba v šoku obarený pozerať čo sa práve stalo.

@jesenzima Samozrejme viem že prídu horšie veci, že sám si porobí kade čo keď začne sedieť liezť chodiť (vtedy len budem od rána do večera v pozore) ale predsa je iné ak si niečo urobí sám ako keď niekto urobí niečo čo urobiť nemá a nemusí.

@poppy22 Ďakujem za radu, určite sa s nim pôjdem ukázať k lekárovi

angeli121212
1. nov 2023

@tinkaaa1224 ja by som jej teda aj dodatočne povedala čo si o tom myslím....

Strana
z2