Môže slnko spôsobiť pigmentové škvrny u detí?
Ahojte, pred dvoma tyzdnami sa mi syncek spalil na slnku. Ako prisiel zo skolky uz mal cerveny krk na zadnej casti........ Odvtedy ho uz natieram ja. Ale dnes som si vsimla 2 velmi male pigment flaky z boku, ake mam ja, ked mi vytiahne slnko....
Moze sa to diat aj u tak maleho dietatka? Ma 4 roky.
malé dieťa sa malo natrieť už z domu..
@micusa2222 tak mali sme kupit krem do skolky, ze ho budu natierat ked idu von....... Bola som v tom, ze ho natreli....
Natierame rano, v podstate od jari (tvar, krk).. asi to ani nevydrží dovtedy kým su vonku, ale aspon cosi...
No budes vediet, ze radsej prvu vrstvu dajte ráno.. pri toľkých pohyblivych detoch, moze niektore im uniknut..
Pri tomto agresívnom slnku sa môže stať, že pokožka zle zareaguje, dieťa ju má jemnú. Treba si ho natierať ráno. Ja zvyknem malého natierať v šatni predtým ako ho dám do triedy. Učiteľka tam ma okolo 20 detí, môže sa stať, že niekoho nechtiac nenatrie.
Čo tak kúpiť decku klobúk ,obliekať mu dlho nohavice a dlhy rukáv a nesťažovať sa na učiteľky
Neuveriteľné,že čo všetko chcete už niektoré od učiteliek aby robili.
tak ked natreš malo by sa 30 min počkat kym sa ide na slnko, čo za mna asi nedodržali alebo nedá sa to pri všetkych detoch
ja som každé natierala sama pred odchodom , nespoliehala som sa na uč
@doriiis NEVYMYSLELA SOM TO JA!!!!!!!! Oni nam to navrhli, ze oni vsetky deti nakremuju. Je ich tam 7.
tak ked natreš malo by sa 30 min počkat kym sa ide na slnko, čo za mna asi nedodržali alebo nedá sa to pri všetkych detoch
ja som každé natierala sama pred odchodom , nespoliehala som sa na uč
@sara07 ano, uz to takto robim.
@doriiis a čo teda majú iné na robote než starať sa o deti??? naozaj nech mi niekto odpovie čo také sa po nich teda môže požadovať 🤷 však TOTO je ich robota...
ako je to u nás - všetky deti vybehnú na dvor a po jednom idú k učiteľke kde ich natiera, kým ostatné deti behajú. otázka 30 sekúnd x počet detí 🤷 úplne NORMÁLNA vec... vďaka bohu za naše učiteľky ktoré nemajú problém s ničím 🙏🙏🙏 pomojkať, nakričať, utrieť riťku, natrieť krém a kopec iných veci ktoré sú inde problém 🙈
K otazke - ano ak dieta zdedilo tvoje pigmentove geny, mozu sa tieto defekty prejavovat od narodenia alebo sa kludne mozu objavit aj neskor.
K otazke - ano ak dieta zdedilo tvoje pigmentove geny, mozu sa tieto defekty prejavovat od narodenia alebo sa kludne mozu objavit aj neskor.
@banalu ano, celej nasej rodine vytahuje slnko. Ja ich mam tiez akurat. Nasla som este jeden. Ja tu mam tiez asi 5, ale doterqz som to u neho nevidela... Alebo mozno ze iba nevsimla... 😏ci to je znamieko?
@doriiis a čo teda majú iné na robote než starať sa o deti??? naozaj nech mi niekto odpovie čo také sa po nich teda môže požadovať 🤷 však TOTO je ich robota...
ako je to u nás - všetky deti vybehnú na dvor a po jednom idú k učiteľke kde ich natiera, kým ostatné deti behajú. otázka 30 sekúnd x počet detí 🤷 úplne NORMÁLNA vec... vďaka bohu za naše učiteľky ktoré nemajú problém s ničím 🙏🙏🙏 pomojkať, nakričať, utrieť riťku, natrieť krém a kopec iných veci ktoré sú inde problém 🙈
@zuzanka.zuzu presne.... A hlavne, maju malo deti. Nevadi uz... Budem ho natierat radsej aj ja doma.
Moze z toho byt neskor aj znamienko. Ja som pehata, cize mutacia pigmentacie a tiez malu sledujem ci podedila, zatial sa jej robia len znamienka.
Dceru natieram rano, pred oblecenim celu, už mi to funguje 5 rokov, zatial nikdy nebola spalena. A chlapcovi by som nedavala šiltovku ale klobuk, presne pre to aby si nespalil krk, dcera nosi rozpustene vlasy a šiltovku. V skolke by som upozornila ucitelky, nech mu natru krk, ked pojdu von, ale nezabudni ho aj ty natriet rano.
Dceru natieram rano, pred oblecenim celu, už mi to funguje 5 rokov, zatial nikdy nebola spalena. A chlapcovi by som nedavala šiltovku ale klobuk, presne pre to aby si nespalil krk, dcera nosi rozpustene vlasy a šiltovku. V skolke by som upozornila ucitelky, nech mu natru krk, ked pojdu von, ale nezabudni ho aj ty natriet rano.
@nyphadora ma aj klobucik. Urcite mu budem davat uz ten.
Čo tak kúpiť decku klobúk ,obliekať mu dlho nohavice a dlhy rukáv a nesťažovať sa na učiteľky
@minenkaa v 30 stupnoch obliekat decku dlhe nohavice a dlhy rukav? a cakat, kedy odpadne z prehriatia?
@zuzanka.zuzu edukaciu deti ? To maju v naplni práce.
A k tym pihmentovym flakom, časom by sa mu aj tak spravili, spalenie ich mohlo vytiahnut ale aj nemuselo, už tam mohli byt, len ste si ich nevšimli. Dcera pred rokom nemala ziadne znamienko, a v zime už sa začali objavovat- 2-3, teraz sme našli 4.
Len od tych uciteliek v skolkach preboha nic nechcime. tvorit? neda sa s tolkymi detmi, radsej zapnut masu a medveda. ist vonku? len ked je ideal 18 stupnov. ked je chladnejsie nie, lebo pani ucitelkam je zima ked stoja. ked je teplejsie, tiez nie, lebo uz treba na deti dozerat, aby boli v tieni alebo ich natriet. aby fungovala skolka pocas skolskych prazdnin? uff nie, ved treba na matky robit tlak, aby si deti nechali doma, lebo pani ucitelky chcu byt doma a brat samozrejme 100% platu. chuderky ucitelky, znicene su, unavene. dakujem Bohu za tie nase ucitelky, lebo nemaju problem s nicim, vsetko je pre ne automaticke a prirodzene. dokonca aj to, ze v 30 stupnoch deti natru opalovakom.
@minenkaa v 30 stupnoch obliekat decku dlhe nohavice a dlhy rukav? a cakat, kedy odpadne z prehriatia?
@matkahelka a prečo nie ja tak chodím pravidelne,vieš ono existuje aj iné látky ako polyester
A k tym pihmentovym flakom, časom by sa mu aj tak spravili, spalenie ich mohlo vytiahnut ale aj nemuselo, už tam mohli byt, len ste si ich nevšimli. Dcera pred rokom nemala ziadne znamienko, a v zime už sa začali objavovat- 2-3, teraz sme našli 4.
@nyphadora noze byt, lebo aj ja ma dost. Aj moj otec.
@matkahelka a prečo nie ja tak chodím pravidelne,vieš ono existuje aj iné látky ako polyester
@minenkaa aha, ty chodis. a ty si vzorka vsetkych? kolko ludi okrem seba vidis v takychto teplotach v dlhom obleceni? mimochodom, deti v skolke nechodia, deti v skolke behaju, lietaju, blazia sa. skus ty v dlhom obleceni behat, skakat. u nas v skolke davaju detom dole este aj ponozky zo sandalov, pretoze pri takychto teplotach sa dieta velmi rychlo prehreje.
@minenkaa aha, ty chodis. a ty si vzorka vsetkych? kolko ludi okrem seba vidis v takychto teplotach v dlhom obleceni? mimochodom, deti v skolke nechodia, deti v skolke behaju, lietaju, blazia sa. skus ty v dlhom obleceni behat, skakat. u nas v skolke davaju detom dole este aj ponozky zo sandalov, pretoze pri takychto teplotach sa dieta velmi rychlo prehreje.
@matkahelka ona nebude chodiť oblečená. Ved chodí nahá. Aj na fotke je nahá. Raz v jednej téme o tom hovorila, bola úplne nehorázna 🙄
@matkahelka veľa ľudí v mojom okoli chodí zákryti a kde píšem ,že majú mať ponožky
Lanové oblečenie a slamený alebo platený klobúk
Nik kto nezvláda slnko , nebude v týchto teplách von na priamom slnku odokryty ,
@matkahelka ona nebude chodiť oblečená. Ved chodí nahá. Aj na fotke je nahá. Raz v jednej téme o tom hovorila, bola úplne nehorázna 🙄
@bielasovicka kde píšem,že chodím nahá???
@bielasovicka úkaz mi jednu jedinú temu
@bielasovicka úkaz mi jednu jedinú temu
@minenkaa ukázala by som, len neviem ako ju mam vyhľadať, a kedy som to čítala. Mala by si sa pamätať nato ty sama.
Preboha prestaň to dieťa sledovať tak prehnane.

malé dieťa sa malo natrieť už z domu..