icon

Môže slnko spôsobiť pigmentové škvrny u detí?

29. jún 2025

Ahojte, pred dvoma tyzdnami sa mi syncek spalil na slnku. Ako prisiel zo skolky uz mal cerveny krk na zadnej casti........ Odvtedy ho uz natieram ja. Ale dnes som si vsimla 2 velmi male pigment flaky z boku, ake mam ja, ked mi vytiahne slnko....

Moze sa to diat aj u tak maleho dietatka? Ma 4 roky.

Strana
z2
autor
29. jún 2025
@doriiis

Preboha prestaň to dieťa sledovať tak prehnane.

@doriiis sledovat? To ako mozes taketo napisat pre Boha? Vsak sa mu spalil krk. 4,5 rocnemu dietatku.
Ty by si nesledovala, ci sa nesupe? Alebo sa nevytvorili flaky? Ak nie, tak potom to je tvoja vec.
A ano, keby si zacala rypat, preco som ho nenatrela, vyssie pisem, ze preco. Uz ho ale odvtedy natieram. Niektore uz fakt.... 🤯

reela
29. jún 2025

Kup panthenol sprej a nastriekaj mu. Ulavi sa mu.

autor
29. jún 2025
@matkahelka

Len od tych uciteliek v skolkach preboha nic nechcime. tvorit? neda sa s tolkymi detmi, radsej zapnut masu a medveda. ist vonku? len ked je ideal 18 stupnov. ked je chladnejsie nie, lebo pani ucitelkam je zima ked stoja. ked je teplejsie, tiez nie, lebo uz treba na deti dozerat, aby boli v tieni alebo ich natriet. aby fungovala skolka pocas skolskych prazdnin? uff nie, ved treba na matky robit tlak, aby si deti nechali doma, lebo pani ucitelky chcu byt doma a brat samozrejme 100% platu. chuderky ucitelky, znicene su, unavene. dakujem Bohu za tie nase ucitelky, lebo nemaju problem s nicim, vsetko je pre ne automaticke a prirodzene. dokonca aj to, ze v 30 stupnoch deti natru opalovakom.

@matkahelka mne nie je problem ho natierat, len nam oznamili, aby sme vsetci dali opalovaky, lebo ich budu natierat. No, zrejme mojho vynechali. A druha vec, mas pravdu uplnu. Su v robote. Tonjw inak minimum, ze urobia pre deti.

autor
29. jún 2025
@reela

Kup panthenol sprej a nastriekaj mu. Ulavi sa mu.

@reela uz to ma kludne, nema cervene, ani sa nesupal, len som si vsimla take pigment znamienka, ake mam aj ja, ked mi slnko vytiahne. Tak som zdvihla obocie a opytala vas, skusenejsich, kedze je to moje prve. A posledne. 😀

reela
29. jún 2025

Mi to pride ako jedna z tych situacii, ze "spoliehala som sa na druhych ludi/ instituciu, lebo nam este vesali na nos, ze to budu robit, ale nakoniec to pokaslali, ostala som poskodena a znova sa potvrdilo, ze co si neurobim vlastnymi rukami, to nemam"

reela
29. jún 2025

Ako v tom pripade sa vela nestalo, ak nema popaleninu ani prveho stupna, tak mozes byt kludnejsia, som podla popisu myslela, ze je to s nim horsie

doriiis
29. jún 2025

Bože autorka....ty musíš byť inak hysterická matka

autor
29. jún 2025
@doriiis

Bože autorka....ty musíš byť inak hysterická matka

@doriiis 😀dobre moja.

barny
29. jún 2025

Dnes som sa celkom pobavlvila na tejto teme 🤣

autor
29. jún 2025
@barny

Dnes som sa celkom pobavlvila na tejto teme 🤣

@barny som rada. Terqz uz aj ja :D ale vtedy mi nebolo na smiech 🙃

zuzana76
29. jún 2025

Natieranie dietata opalovacim kremom, robenie desiaty detom v skole nepovazujem za napln prace pedagoga. Nemali to ani navrhovat, lebo raz niekto zabudne a je zle, to ze X krat nezabudol, tak to sa nepocita.

danica2711
29. jún 2025

neplaš sa, to, čo je na fotke, nie je spálená koža, len trochu do červena opálená. Natieraj mu to panthenolom a do 2 dní je všetko OK

barny
29. jún 2025

Vidis citala som hoci co uz, ale toto ja sa nedivim ze pedagogom nechce nik byt ci v skolke ci v skole 😅 tak relax a bude horsie, staci ked bude v puberte chce to pevne nervy a riesit podstatne veci aby sisi aj ty to dieta uzila a nie bat sa len 👋☺️

minenkaa
29. jún 2025
@bielasovicka

@minenkaa ukázala by som, len neviem ako ju mam vyhľadať, a kedy som to čítala. Mala by si sa pamätať nato ty sama.

@bielasovicka ved ja si veľmi dobre pamätám,len ak ty chces niečo napísať ,tak by si tiež mala vedieť o čom píšeš

Strana
z2