icon

Môže syn letieť po operácii bez lekárskeho potvrdenia?

23. júl 2025

Baby syn je po operácii skoliozy, ale nemáme ešte potvrdenie od lekára. Chcela by som ísť na last minit. Myslíte, že to možné risknúť bez potvrdenia? Nebude pipat?

Strana
z2
miskamisiq
23. júl 2025

@anonym_autor moja mama ma v celej päte srouby a boli minuly rok prvýkrát lietadlom a nepipala ani cestou tam ani naspäť. O týždeň letia opäť, tak snáď prejde kontrolou 🙂

sulavikova
23. júl 2025

@anonym_autor skôr by ma zaujímalo, či vydrží resp. smie sedieť.

sweet20
23. júl 2025

@anonym_autor mne by bolo prednejsie zdravie dietata... podla mna ma mat kludovy rezim... nie po dovolenkach lietat... ale kazdy ako mu to vyhovuje

simsalabim
23. júl 2025

Kamoska ma menene 3 klby, ma potvrdenie a nikdy ho od nej nepytali a nikdy nepipala. Ale mozno zalezi aj na letisku.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
colsami
23. júl 2025

Pipanie by ma trapilo ako posledne, ked by som chcela brat dieta po operacii chrbtice na cestu lietadlom a dovolenku.
Zaujimal by ma skor nazor lekara ci vobec moze taketo presuny a manipulacie.

autor
23. júl 2025

@anonym_autor dámy, ja som sa nepýtala či je moje dieťa zdravotne spôsobilé cestovať, lebo je.Azda by som netrepala dieta k moru, čo nemôže ani sedieť.. 🤦 Ale vďaka za Vaše nevyžiadané rady. Alebo si myslíte, že dieťu po operácii skoliozy skončil život? Ten papier lekár nedáva automaticky.. Dohodli sme sa, že nám ho napíše v auguste na kontrole ..Tie čo sa vyjadrili k veci vďaka...

zuzap33
23. júl 2025

@anonym_autor nebude pipat. Titan nepipa. Aj moj syn je po operacii skoliozy minuly rok a nepipa. Prvy raz letel 5 mesiacov po operacii a vzdy vsetko ok. Ziadne potvrdenie nikdy nemal.

januska12323
23. júl 2025

Medicínske kovy nie sú z materiálu aký pípa. Ale na lekárske vyjadrenie určite počkaj, to nie je vytrhnutý zub.

autor
23. júl 2025
@sulavikova

@sulavikova predstav si, že smie sedieť.. 😆. V juny bol v Prahe na týždennom výlete.. cesta tam 4,5h vlakom, tak isto spät, chodenie od rána do večera...👍 Diky, že máš takú starosť

zuzap33
23. júl 2025
@colsami

Pipanie by ma trapilo ako posledne, ked by som chcela brat dieta po operacii chrbtice na cestu lietadlom a dovolenku.

@colsami neries, ked nevies. Prave more odporucaju. Slnko a morska voda ma blahodarne ucinky. Mesiac bol v Kovacovej a o mesiac hned k moru. Lekar to schvalili aj odporucal

autor
23. júl 2025
@sweet20

@anonym_autor mne by bolo prednejsie zdravie dietata... podla mna ma mat kludovy rezim... nie po dovolenkach lietat... ale kazdy ako mu to vyhovuje

@sweet20 podľa čoho sudis, že kašlem na zdravie dieťaťa? Fakt ma to zaujíma.

autor
23. júl 2025
@miskamisiq

@anonym_autor moja mama ma v celej päte srouby a boli minuly rok prvýkrát lietadlom a nepipala ani cestou tam ani naspäť. O týždeň letia opäť, tak snáď prejde kontrolou 🙂

@miskamisiq ďakujem.

autor
23. júl 2025
@simsalabim

Kamoska ma menene 3 klby, ma potvrdenie a nikdy ho od nej nepytali a nikdy nepipala. Ale mozno zalezi aj na letisku.

@simsalabim ďakujem.

autor
23. júl 2025
@1ryba
Odpoveď bola zmazaná

@1ryba tak neviem, doteraz sme žiadne nemali.. 🙂. Vďaka.

zuzap33
23. júl 2025
@sulavikova

@sulavikova po operacii sa sedi po prichode z nemocnice. Preco riesite... Syn po 6 tyzdnoch uz soferoval, v korzete. A o dalsie 2 uz chodil do skoly

zuzap33
23. júl 2025
@anonym_autor

@1ryba tak neviem, doteraz sme žiadne nemali.. 🙂. Vďaka.

@anonym_autor chodte kludne aj my zas letime buduci tyzden. Synovi to velmi prospeje

autor
23. júl 2025
@colsami

@colsami fakt? Mňa zaujíma to pipanie, lebo na poslednej kontrole sme sa dohodli, že na výpise ten papier v auguste.. nemala som v pláne ísť na dovolenku.. ako, aké presuny a manipulácie máš konkrétne na myslí? Syn funguje normálne, sebestačné už od marca.. čo si myslela, že ho budem trepať na vozíku, alebo ma chrbte?

autor
23. júl 2025
@zuzap33

@anonym_autor chodte kludne aj my zas letime buduci tyzden. Synovi to velmi prospeje

@zuzap33 ďakujem, tiež si myslím.

autor
23. júl 2025
@zuzap33

@anonym_autor nebude pipat. Titan nepipa. Aj moj syn je po operacii skoliozy minuly rok a nepipa. Prvy raz letel 5 mesiacov po operacii a vzdy vsetko ok. Ziadne potvrdenie nikdy nemal.

@zuzap33 aj môj je už viac ako pol roka po operácii, absolvoval aj kúpele. Želám veľa zdravia. 🙂👍

sandri
23. júl 2025

Tak ja mam s rodicmi opacnu skusenost. Obaja maju vymenene bedrove klby, maju potvrdenie od lekara aj taku specialnu karticku, ktorou sa preukazujú. A pipaju na letisku dost casto. A hlavne im ten doklad na letisku aj tak nikdy neuznaju a celych ich zakazdym skenuju. Cize moja skusenost - papier netreba, ak bude dieta pipat, aj tak ho budu skenovat a papier neuznaju.

colsami
23. júl 2025
@zuzap33

@colsami neries, ked nevies. Prave more odporucaju. Slnko a morska voda ma blahodarne ucinky. Mesiac bol v Kovacovej a o mesiac hned k moru. Lekar to schvalili aj odporucal

@zuzap33 nehovorim o mori, hovorim o presune a letiskach - hodinove cakacky na letiskach, hodinove nepohodlne sedenie uplne vsade (letiska, lietadla), cakanie v radoch na kontroly atd. Ale ano mne je to fukz autorka nepodala nijake info blizsie, chlapec moze byt uz po operacii aj rok, len nema "papier" co ona chce, ktovie. Reagovala som len na info, ktore poskytla 🙂
Mimochodom kvoli pipaniu papier - ved skener ukaze co je a kde je, letiskami chodia miliony ludi po operaciach "so zelezami" v tele 🙃 takze z toho by som obavy nemala.

autor
23. júl 2025
@colsami

@zuzap33 nehovorim o mori, hovorim o presune a letiskach - hodinove cakacky na letiskach, hodinove nepohodlne sedenie uplne vsade (letiska, lietadla), cakanie v radoch na kontroly atd. Ale ano mne je to fukz autorka nepodala nijake info blizsie, chlapec moze byt uz po operacii aj rok, len nema "papier" co ona chce, ktovie. Reagovala som len na info, ktore poskytla 🙂
Mimochodom kvoli pipaniu papier - ved skener ukaze co je a kde je, letiskami chodia miliony ludi po operaciach "so zelezami" v tele 🙃 takze z toho by som obavy nemala.

@colsami reagovala si úplne od veci. Pýtala som sa na papier a pipanie.. Nie na to či zvládne presun a let.

lucia13022023
23. júl 2025

Záleží od letiska. Svokra 99% nepipa, raz sa stalo, že pipala, papier nepomohol. Presne ako píše kocka vyššie, skenovali ju od hlavy po päty.

sulavikova
23. júl 2025
@zuzap33

@sulavikova po operacii sa sedi po prichode z nemocnice. Preco riesite... Syn po 6 tyzdnoch uz soferoval, v korzete. A o dalsie 2 uz chodil do skoly

@zuzap33 vy riešite, ja nie

zuzap33
23. júl 2025
@colsami

@colsami hovoris uplne od veci, kedze o operacii skoliozy nevies ocividne nic. Tieto deti uz po 3 az 4 mesiacoch od operacie chodia normalne do skoly a ziju bezny zivot skoro bez obmedzeni. Akurat nemozu kontaktne sporty, beh, kotul a neotocia sa vacsinou v pase. A to sa na letisku nerobi... Cize nejake cakacky, statie a podobne veci patria k beznemu zivotu. Syn po roku uz normalne pracuje, robi manualne

colsami
23. júl 2025
@zuzap33

@colsami hovoris uplne od veci, kedze o operacii skoliozy nevies ocividne nic. Tieto deti uz po 3 az 4 mesiacoch od operacie chodia normalne do skoly a ziju bezny zivot skoro bez obmedzeni. Akurat nemozu kontaktne sporty, beh, kotul a neotocia sa vacsinou v pase. A to sa na letisku nerobi... Cize nejake cakacky, statie a podobne veci patria k beznemu zivotu. Syn po roku uz normalne pracuje, robi manualne

@zuzap33 nehovorim odveci, uz druhy krat Ti vravim, ze autorka nenapisala na zaciatku podstatny fakt a to kedy bol syn operovany. Ani srnka netusila, ci to nebolo pred tyzdnom alebo mesiacom, to je cele co Ti uz druhy krat hovorim, miesto toho, ze mi opisujes rekonvalescenciu po operacie skoliozy. Ja o voze ty o koze.

sweet20
23. júl 2025

Autorka, nenapisala si do prispevku, ze je sebestacny a , ze uz pred pol rokom to bolo... ja som myslela, ze prave teraz ste vysli z nemocnice

janettdamian
23. júl 2025
@anonym_autor

@colsami reagovala si úplne od veci. Pýtala som sa na papier a pipanie.. Nie na to či zvládne presun a let.

@zuzap33 @anonym_autor môžem sa spýtať, v akom prípade (veku) operujú skoliózu chrbtice? Syn má tiež túto diagnózu pár mesiacov a nechce poctivo cvičiť a nosiť korzet. Rada by som mu dala prečítať, aké to môže mať pre neho následky. Ďakujem za váš čas.

zuzap33
23. júl 2025
@janettdamian

@zuzap33 @anonym_autor môžem sa spýtať, v akom prípade (veku) operujú skoliózu chrbtice? Syn má tiež túto diagnózu pár mesiacov a nechce poctivo cvičiť a nosiť korzet. Rada by som mu dala prečítať, aké to môže mať pre neho následky. Ďakujem za váš čas.

@janettdamian operovany bol vo veku 18 rokov. Ale to bol uz v pokrocilom veku, podla dr. Vsetky ostatne deti v kupeloch su rozlicneho veku. A operuju sa aj dospeli. Ale cim starsie kosti, tym menej sa da riesit

Strana
z2