Môže to byť piata alebo šiesta choroba u bábätka?
Moze piata, alebo nieco uplne ine. Moje babatka toto mali viackrat. Zvladli sme doma, po 2-3dnoch vsetky priznaky zmizli. Ked som to spomenula nasej dr, tak ta len skonstatovala, ze tychto virusovych detskych ochodeni je viac a mohlo to byt cokolvek.
Nedavali sme na to nic. Dieta sa netvarilo, ze by ho to nejak svrbelo/otravovalo.
Ano vyzera to tak. My sme mali 6tu rovnaký priebeh. Dokonca som si myslela že je to alergia na nový šampón. iba pripomínam, že je to infekčné a veľký pozor na tehotné ženy 🙂 nech vam to rychlo prejde
Ano vyzera to tak. My sme mali 6tu rovnaký priebeh. Dokonca som si myslela že je to alergia na nový šampón. iba pripomínam, že je to infekčné a veľký pozor na tehotné ženy 🙂 nech vam to rychlo prejde
@anonym_f608f1 šiesta choroba pre tehotné nie je nebezpečná. Piata je.
@anonym_f608f1 šiesta choroba pre tehotné nie je nebezpečná. Piata je.
@snugglingduckling kazdy virus je nebezpecny do urcitej miery, niektore viac niektore menej. Asi žiadna tehotna žena nechce riskovať nakazenie herpes vírusom. Ja som hned volala svojmu gynekológovi. Ano piata je oveľa nebezpečnejšia hlavne pre plod ale pokiaľ som dobre pochopila autorkin príspevok, nie je si istá co je to za chorobu takze som to napisala JEJ pre istotu aby vedela. Ale som laik, nemam to podložené doktoratom. Ty si lekár, ak mas istotu, ze ta choroba nepredstavuje žiadne riziko pre tehotnost? Ani ak nahodou ochorie a bude mat vysoké horúčky aj ked je to nepravdepodobné?
@majuska987321 A dr. ti na to čo povedala? Môj bol takto vyhádzaný aj pri šarlachu, Pri alergii, pri 6 chorobe.
Treba ísť k dr. je to bábätko.
@snugglingduckling kazdy virus je nebezpecny do urcitej miery, niektore viac niektore menej. Asi žiadna tehotna žena nechce riskovať nakazenie herpes vírusom. Ja som hned volala svojmu gynekológovi. Ano piata je oveľa nebezpečnejšia hlavne pre plod ale pokiaľ som dobre pochopila autorkin príspevok, nie je si istá co je to za chorobu takze som to napisala JEJ pre istotu aby vedela. Ale som laik, nemam to podložené doktoratom. Ty si lekár, ak mas istotu, ze ta choroba nepredstavuje žiadne riziko pre tehotnost? Ani ak nahodou ochorie a bude mat vysoké horúčky aj ked je to nepravdepodobné?
@anonym_f608f1 nie nie som doktorka, ale riešila som to s tou mojou práve preto že som tehotná. Nemusíš preto byť na mňa útočná. Toto je verejne forum kde ludia reagujú jeden na druhého. Nezhadzovala som ta ani nič iné. Chcela som len upresniť čo si napísala. Ak by som chytila šiestu chorobu v tehotenstce priebeh je podobný ako u deti. Najhoršie su pre tehotné tie horúčky. Na ne treba v prípade potreby paralen a chladné sprchy. Ak by neklesá potom pohotovosť ale to je uplne rovnaké riziko ako pri inej chorobe.
A ak som aj nedoverihodna tak si moze autorka otázky pozrieť toto
@anonym_f608f1 nie nie som doktorka, ale riešila som to s tou mojou práve preto že som tehotná. Nemusíš preto byť na mňa útočná. Toto je verejne forum kde ludia reagujú jeden na druhého. Nezhadzovala som ta ani nič iné. Chcela som len upresniť čo si napísala. Ak by som chytila šiestu chorobu v tehotenstce priebeh je podobný ako u deti. Najhoršie su pre tehotné tie horúčky. Na ne treba v prípade potreby paralen a chladné sprchy. Ak by neklesá potom pohotovosť ale to je uplne rovnaké riziko ako pri inej chorobe.
@anonym_374eb3 nie som útočná ani som to nemyslela nijak zle, len netvrdím nieco na 100% ked som laik. Riešila som to iste a od môjho gyn mam presne opačne info, preto som to pisala.
6. choroba,
9m dcérka ju teraz mala, prerezaval sa jej 1 zub, nechutilo jej jesť, mala hnačky, a teplotu 37,8-38.2, 3 dni trvali, potom deň jej nič nebolo, a na 5.den vysyp, mala ho na čele, vo vlaskoch, a neskôr na brušku a krku, vysyp ju svrbel na hlavičke, čo by tiež nemalo byť pri 6. chorobe, a svrbel ju...
syn mal priebeh 6. iný, 3 dni mal 40 teploty, zrazu sa ráno zobudil bez teploty a mal vysyp na hrudníku a chrbáte a nikde inde, ani ho nesvrbel
tak pridávam update- malej ten výsev zmizol za 2-3 dni a potom už bez problémov takže asi to bola tá 5-ta choroba. nie som tehotná a malá nebola nespokojná takže sme nešli k doktorke. ďakujem za rady!

Moja dcéra mala teraz 6tu chorobu. Tam su horúčky nad 38.5 tri dni a potom sa vychádzala na bruchu, chrbte a mierne na končatinách. Na tvári nie. O dva dni flaky zmizli. To co popisuje ty zni ako nieco ine. Možno tá piata.