Môže to byť synechia?

jaja018
26. apr 2013

Malá bude mať rok a dneska som si všimla že malá má takú priesvitnú blanku na vchode do pošvy, ale nie pri piskoch ale zo strany od konečníka. Malé pisky sa mi nezdajú byť zlepené s veľkými. Všade som čítala ze sú zlepené, zrastené pisky. Aj toto môže byť synechia?

lilitela
26. apr 2013

@jaja018 Tazko povedat z opisu. Pokial ma medzi malymi pyskami otvor na mocovu ruru a posvu, tak je vsetko ok. Ak sa ti zda, ze otvor zarasta, mozes jemnucko skusit prejst, resp. zatlacit akokeby zhora nadol vatovou tycinkou do ucha. Nie smerom dovnutra. Dobre je namocit si aj vatovy tampon do repikoveho caju a skusit vytriet medzi pyskami zhora nadol smerom ku konecniku.

jaja018
autor
26. apr 2013

@lilitela ona ma pysky v poriadku. Mne sa zdá ze jej zarasta posvovy vchod ale nie zo strany kde su pysky. Ale naopak. Skúšala som to s tou vatovou tycinkou ale iba úplne jemne ale nič som s tým nespravila. No čo už. V pondelok ideme na poradňu tak to ukážeme dr. Nevieš či to bude riešiť pediater alebo nas pošle ďalej?

zrka
26. apr 2013

@jaja018 moja sestra bola s niecim takym u detskej gynekologicky, ked tak tak ta posle tam. Len jej to pozru, neboj nic ´jej nebudu robit

adelajda2012
26. apr 2013

@jaja018 ano, vyzera to na synechiu. Aj nasa to mala a stale s tym bojujeme. Precitala som o tom vsetko co som nasla na webe v slovencine a anglictine. Ak budes potrebovat, kludne sa pytaj, skusim poradit. Len teraz som iba na mobile a tu natukat dlhsi text je o nervy!
A na to, ze jej nebudu nic robit sa nespoliehaj. Citala som x dost nepeknych skusenosti. Ale to sa vas este asi netyka. Podla toho co pises to ma len v pociatkoch. Myslim,ze to hlavne netreba zanedbat.

lilitela
27. apr 2013

@jaja018 Ak tam ma tie otvory, tak je to v pohode. Preventivne 1x tyzdenne pretriet tym tamponom navlhcenym v repiku. Nemalo by sa to potom zlepovat.

gumkacka1
19. máj 2019

@jaja018 ano, je to synechia. S dcerkou sme s tym boli u detskej gynekologicky, ktora jej tu priesvitnu blanku prerusila. Potom sme to museli este dlho mastit mastickou, aby sa to znova nezlepilo.