Môžem ako rodič odmietnuť vyšetrenie dieťaťa?
Ďakujem za odpoved 🙂
Pokial sa nejedna o zivot ohrozujuci stav, myslim, ze mozes....
@stellarstar ze ci ma za to nemozu nejako napadnut? Nejako riesit alebo tak?
Tiež si myslím, že môžeš...len neviem prečo by si to robila
@hopsadobrandejsa nejedna
A čo by mali urobiť? Poslať ku tebe sociálku?
môžeš,
Zalezi o co sa jedna, ale pokial nejde o akutnu zdravotnu starostlivost tak ja problem nevidim. Aj preventivne prehliadky su na dobrovolnej baze.
Môžeš, veď preto podpisuješ informovaný súhlas. Alebo nepodpíšeš a nedáš vyšetriť. No toto by som robila iba v prípade, že by som si bola istá, že sa vyšetrenie či zákrok robí zbytočne. Veď ide o zdravie dieťaťa!
o ake vysetrenie ide?
Môžeš, len je otázne či dokážeš posúdiť nutnosť vyšetrenia lepšie ako lekár. Otec je toho istého názoru? Stačí ak to podpíše jeden rodič.
Odmietnuť môžeš ale rozumieš zdravotnému stavu lepšie ako študovaný lekár?
Podla mna mozes, ale viem ze neiktori potom davaju podpisat papier o odmietnuti vysetrenia, aby ked sa nieco stane, tak nemozes zalovat lekara/nemicnicu,..m
preco nepises o ake konkretne vysetrenie ide?
niektori lekari uz to beru v pohode, vedia ako postupovat - davaju na sud aby rozhodol a suhlas rodica nahradil.
Prečo by si to robila?
@kaktusik007 a prečo by mala? Iba chcela vedieť, či môže odmietnuť vyšetrenie alebo nie. Ostatné je na jej vedomí a svedomí
Nemusíš súhlasiť, ale tiež by ma zaujímalo o aké vyšetrenie ide.
Môžeš. Rodičia pubertiakov na drogách to bežne robia. Ak ich napríklad v škole odchytia sfetovaných a škola zavolá záchranku, tak rodič(neplnoletého žiaka) môže kľudne odmietnuť zásah tej záchranky. A škola tým pádom nevykazuje žiadnu drogovú závislosť.

Prečo by si nemohla?