icon

Môžem byť prenášačkou mumpsu?

smejko0501
1. mar 2020

Ahojte máme doma mumps ,chytil ho moj syn ,ma 4 a pol roka.A teraz ma každý strach sa snamy stýkať,aj somnou čo som to v detstve prekonala.Kazdy vravi,že môžem to prenášať aj ja keďže mám doma nakazene dieťa.Chcela by som vedieť vás názor čo si o tom myslíte?Ďakujem pekne.

Strana
z2
evittam
1. mar 2020

@smejko0501 Ze je to sprostost.

dzina007
1. mar 2020

Mate to potvrdene aj krvnymi testami alebo len na zaklade symptomov?

smejko0501
autor
1. mar 2020

@dzina007 krvnymi testami nie,ale na pohotovosti povedali,že podľa toho ako to vyzerá je to to .Zajtra ideme na odbery.

dzina007
1. mar 2020

My sme mali v lete podozrenie na mumps. Aj v nemocnici sme lezali. Lebo syn mal virusovu a bakterialnu infekciu naraz. Opuchnuta polka tvare, vysoke horucky. Infekcia krvou sa nepotvrdila.
Ak to aj je mumps tak sa rata ze je infekcny tusim tak cca tyzden od opuchnutia zliaz. Je pochopitelne ze jemu sa chcu ludia vyhnut.
Vyhybat sa tebe nemaju dovod.

dzina007
1. mar 2020

Ja ako som lezala so synom v nemocke nebol ani na infekcnom ale v normalnej izbe. Len sme boli sami. Syn musel byt izolovany na izbe ze nema behat po chodbach a byt v herni. Ja som mala povoleny volny pohyb.

smejko0501
autor
1. mar 2020

@dzina007 moj malý s piatka na sobotu v noci stonal od bolesti ,teploty nemal,ráno keď som ho zbadala ,hneď ma napadlo že mumps ,lebo to mám zakorenené z môjho detstva....Tak sme šli na pohotovosť a tam povedali že to tak vyzerá že je to ono.Vsak jasne ze je pochopiteľné že jemu áno.Preto sa pýtam prečo si myslia že by sa mali vyhýbať aj mne.

smejko0501
autor
1. mar 2020

@dzina007 a ešte ma napadlo...Keďže on už bol infikovany týždeň predtym ako sa to prejavilo,myslíte že starší syn by nemal ísť do škôlky zajtra?To tvrdí moja svokra.Aj keď su očkovaní.

dzina007
1. mar 2020

@smejko0501 uvidite aj ako dopadnu testy. My sme si tiez mysleli ze to je mumps. Bolesti mal na dotyk riadne. U neho to vtedy uzavreli ako zapal slinnej zlazy.
Ako vravim ja som od lekarov v nemocke nemala nakazane karantenne opatrenia. A tak isto ani moj starsi syn. Ten bol normalne v skolke. Lekar ani nevidel dovod preco by mal ostat doma.

evittam
1. mar 2020

@smejko0501 Ved sa spýtaj tych co si to myslia.

smejko0501
autor
1. mar 2020

@dzina007 a bol aj opuchnuty pod uchom celé lice?No uvidíme zajtra,a zajtra budeme múdrejší.Mojho ale ani nehospitalizovali.

evittam
1. mar 2020

@smejko0501 Naozaj nič v zlom. Inak si svojprávna ci sa riadis tym co si myslia druhi a co povie svokra.

smejko0501
autor
1. mar 2020

@evittam práve preto som chcela vedieť názor aj inych

lily14
1. mar 2020

Bol očkovany?

smejko0501
autor
1. mar 2020

@lily14 áno bol, ale doktorka povedala,že vakcina sa mohla prevozom znehodnotit a preto nemala ten účinok

lily14
1. mar 2020

@smejko0501 hh tak načo ockuju hlupaci

smejko0501
autor
1. mar 2020

@lily14 však toto

evittam
1. mar 2020

@smejko0501 Nemusela sa znehodnotit. Neexistuje vakcína ktora ti zaruci, ze chorobu nedostanes alebo jej lepsi priebeh. Bohužiaľ.
Ale inak "skvelá" odpoved lekára.....

smejko0501
autor
1. mar 2020

@evittam však jasne ja hovorím čo povedala doktorka na pohotovosti

lily14
1. mar 2020

@smejko0501 podľa mňa to nebude mumps,dnešný dr nič nevedia česť výnimkám...aj mňa v októbri vystrašili že osýpky a nakoniec sarlach ..ja im neverím uz

smejko0501
autor
1. mar 2020

@lily14 uvidíme zajtra...každopádne ma zápal žliaz to je isté, pretože je komplet opuchnuty

evittam
1. mar 2020

@lily14 A co strasne je na mumpse? My sme ho mali vsetci v skole a žijeme.😉

lily14
1. mar 2020

@evittam veď to aj ja som ho mala,nič . Akurát som ho mala cez prázdniny v lete 3 týždne doma to bolo najstrašnejšie

smejko0501
autor
1. mar 2020

@evittam čo strašne?hmm beriete to na ľahkú váhu, si o tom postudujte....Ja ako dieťa som skoro zomrela.Sposobil mi zápal mozgu.

evittam
1. mar 2020

@smejko0501 Nie neberiem. Ty mas svoje skúsenosti. Ja svoje. Nepotrebujem si postudovat.
Je mi ľúto že si mala priebeh ako píšeš. Ja viem o minimálne 50deti co ziadne problémy-vysmiate, opuchnuté, smrdiace octom a šťastné ze nemusia ist do skoly.

smejko0501
autor
1. mar 2020

@evittam v poriadku...ale riešiť to nemusíme,ja som tu nezačala diskusiu o tom aký je mumps ako postupovať,aký má priebeh atd....To mám dávno naštudovane. Moja prosba bola či mi vie niekto poradiť že či je pravda ze môžem prenášať vírus aj ja.To je celé ďakujem.

dzina007
1. mar 2020

Bol komplet opucnuty od ucha az po cele lice. My sme v nemocnici skoncili pretoze u neho slo o kombinaciu virusoveho a bakterialneho ochorenia napokon.
Po 24 hodinach teplot mal crp 100 a liecil sa preto antibiotikami i ked ta tvar naozaj pripominala mumps. Po nasadeni atb crp krasne kleslo syn uz bol uplne v pohode. Na 10 den opat vystupala teplota opuch nastal znova crp 120 tak nas hospitalizovali kedze automaticky rychlejsie vedeli vybavit sono, krvne vysledky plus bol pripravovany hned na ct snimok v narkoze ak by bol potrebny ale nakoniec nebol nutny. Mal kkmbinaciu antibiotik antivirotik a kortikoidov. A az vtedy sa ho podarilo uplne ozdravit.

evittam
1. mar 2020

@smejko0501 Na to som ti odpovedala. Ak si uz mumps mala nemôžeš byt prenášac. Rado sa stalo.
Ja som tiez s tebou neriesila závažnosť. Diskutovala som uplne s niekým inym.

smejko0501
autor
1. mar 2020

@dzina007 chúďatko tak si aj vytrpel,podľa toho čo píšete.

simsalabim
1. mar 2020

@smejko0501 a nemohla by to byt aj mononukleoza? Moja dcera mala nedavno taky opuch a lekarka povedala, ze mumps to nebude, lebo je ockovana, porobili odbery a bola to mononukleoza.
Ale ak by to bol mumps, ty nakazliva iste nie si.

evittam
1. mar 2020

@simsalabim Akoze lekarka tvrdi ze nemôže dostať mumps lebo je proti nemu očkovana?

Strana
z2