Môžem dať 2-mesačnému bábätku čapík na bolesť?
Zdravím. Mám 2 mesačne bábätko, chlapca. Môžem mu dať od bolesti bruška čipok alebo sirup paralen?
Alebo v takom prípade to riešiť radšej nejak inak?
A prečo sa vlastne hovorí ze chlapcov bolieva bruška a kedy to odznie? Niekedy som už na prášky
@skeblicka777 a je možné že by kliky začali až teraz? Tento týždeň v podstate. Myslela som že to majú detí už od prvých týždňov.
Ja mu nedám nič len manžel mi hovoril aby som mu niečo dala ale aj tak je všetko od 3 mesiacov
*koliky
chlapcom troska dlhsie dozrieva crievko, su haklivejsi. obcas je menej viac, staci masaz, alebo kremiky na brusko a jemne nahriat, maju take vrecuska s ceresnovymi kostkami, na tom sme ficali, ja nemam nic ani prosti kvapkam , su aj homeopaticke. odznie to postupne, ked sa troska viac uz mrvia, pretacaju, masiruju si tak brusko sami .
Ahoj môžu aj neskôr začať aj u nás tak bolo ...skôr treba dať niečo na kŕče ako sab simolex, infacol , espumisan pre detičky treba sa spýtať v lekárni.... cvičiť s nožičkami a masírovať bruško...možno skúsiť aj zistiť či to nebola potravina ktorú ste zjedli ak kojite... určite lieky od bolesti nie skôr na tie kŕče a vtedy prejde aj tá bolesť a samozrejme spomenúť to pediatricke
@althejka takže okolo 5 mesiaca cca by to malo prejsť? Ja som sa spoliehala že v tom 3 mesiaci by to mohlo ustúpiť. Viem, každé dietko je iné
@althejka jasné kvapky typu espumisan a podobne, ale nie sirupy od bolesti.
Autorka mala som tu dievčatko a jej veru začali koliky v 2 mesiacoch, väčšinou to odzneje samé v 4-5mesiaci
@veve205 je na umelom mlieku. Mám doma espumisan L, to mu mám dávať do mlieka či osobitne?

Kolíky treba len vydržať. Treba jemne masírovať, cvičiť nožičkami, poprípade nájsť dobrú polohu na nosenie, zmena mlieka -konzultuj s pediatrom. Len prosím nie žiadne lieky od bolesti.