Môžem dať dieťaťu Nurofen po zvracaní Paralenu?
Dcérka 5 rokov o 2,20 som dala Paralen sirup asi 10 min nato sa povracala, nie veľmi ale povracala. Teplota klesla z 38*5 na 38 teraz po 2 hodinách má opäť 38,5 môžem podať nurofen? Ďakujem.
@kvietok1233 po 2 hod daj kludne nurofen pre zmenu, ale urcite cipok nie sirup
Nepovedala by som ze urcite treba pri 38,5, nad 38,5 sa moze/ma, ale moze byt, ze na 38,5 by dieta bolo aj o hodinu, takze by stacilo mozno skontrolovat. Kazdopadne ano, mozes dat Nurofen ak dieta predtym Paralen vyzvracalo. Odporucan davat 5r dietatu paralen tabletku - rozdevenu kludne, z toho mnozstva sirupu niet divu, ze zvracia. Nurofen tiez robi viacero druhov tabliet - rozpustacie, zuvacie, klasicke, ale tam je aspon aj silnejsi sirup (samozrejme uz 15-20kg a viac vaziacemu dietatu treba davat ten, ten o sile 40mg/ml).
@anavixy mame aj tabletky ale tie odmieta keď vidí na lyžičke podrvene nedostanem do nej, cipok tak isto je to boj dcérka teplotuje aj dnes celý deň teplota sa drží okolo 38,5, max som zrazila na 38. Odmieta jesť, hocičo zje hovorí že ju bolí brusko. Je to boj. Ale ďakujem za rady.
Chapem, tak tam teda nie je na vyber… ale 38,5 nie je vysoka horucka a pokles na 38 je uplne ok 🙂 drzte sa
@kvietok1233 nurofen a paralen sa môžu brať aj naraz, takže je úplne jedno, či pred 2 hodinami mala/nemala paralen a koľko vyzvracala. Dôležité je neprekročiť dennú dávku ani jedného z týchto dvoch liekov.

@kvietok1233 daj cipku, ked zvracala sirup nedavaj. Teplotu az taku hroznu nema, ked sa citi dobre nedavaj nič.