icon

Môžem dať dieťaťu Vermox preventívne?

28. dec 2024

Ahojte, rada by som sa spýtala, či je vhodné alebo teda sa môže podať dieťaťu vermox v prípade, ak nie je potvrdené, že v sebe má parazity, ale dostalo sa do kontaktu s chorou mačkou? Ďakujem za všetky odpovede.

dorotka62
28. dec 2024

A čo konkrétne bolo mačke?

autor
28. dec 2024

@dorotka62 má parazity, nafuknute brucho susedia tvrdia ze ju liečia ale neverím im a neskoro som prišla do situácie kedy už moje dieťa sa s touto mickou hralo, malo ju na rukách. Samozrejme sa hneď išlo umyť, ale som z toho znepokojená.

lindusss2016
28. dec 2024

Tak podla mna nemusis hned stresovat... My sme sa cele detstvo prehrali s poulicnymi zvieratami a nikomu nic nebolo...

nika23t
28. dec 2024

Mám známe, ktoré bežne každý rok naordinuju sebe aj deťom vermox. Dr im predpíše na vlastnú žiadosť. Síce neviem, či je to vhodné, ale viem, že niekto to tak robí aj bez toho, aby dieťa bolo v kontakte so zvieratami.

lizatko1009
28. dec 2024

mozes jej nasdit, vela ludi si dava kazdy rok preventivne, niekedy ani nevedia, ze maju parazity, len traviace problemy a tie si tam spokojne ziju, ludia zjedia aj zle umytu zeleninu, ovocie, surové mäsa, ryby a ine pochutiny, zvierata, dovolenky atd.

kristina82
29. dec 2024

Mozes,aj nam dala doktorka,pricom ma ine problemy,ale vravela ze keby nemala,neuskodi.

betulinka1
29. dec 2024

Mnoho ludi sa odcervuje raz do roka. Takze kludne mozes.

claudi2011
24. feb 2025

@kristina82 ahoj prosím a aké dávkovanie si dávate preventívne ? Dcére dr predpísal vermox a kázal dnes jednu tabletu 10.3 ďalšiu a 31.3 ďalšiu. Ale teraz som čítala že to je dávkovanie na mrle, či neuškodi keď dám 3 dni po sebe 2 tabletky tak ako píšu pri ostatných parazitoch.

kristina82
24. feb 2025

@claudi2011 to uz fakt nepamatam ako som davala