icon

Môžem použiť Uniflox otvorený 24.1.2024?

shawlin
15. feb 2024
pribinak
15. feb 2024

@shawlin áno

petricienka
15. feb 2024

nemyslim si ze by mu malo nieco byt. predsa len nema uskladnenie v chladnicke, takze si myslim ze je to uplne v poriadku ak ho pouzijes. ale ak si si nie uplne ista, konzultuj s doktorkou, to je istota.

anavixy
15. feb 2024

Cas pouzitelnosti po otvoreni je 28 dni, ako sa mozes docitat aj v pribalovom letaku. Potom uz nemusia byt kvapky ucinne.
A tiez ak boli predpisane a aplikovane niekomu inemu, bolo by vhodne mat svoje vlastne nove balenie.

zuzubb007
15. feb 2024

Jasné 28 dní je na krabičke po otvorení, že sa môže pouzivat

jana_eyre_2
15. feb 2024

Info od imunialergologicky mám že lieky (medzi nimi aj konkrétne uniflox) sú účinné omnoho dlhšie ako je 28dni, že sú to len normy ktoré musia spĺňať, ale účinné sú dlhodobo aj keď sú otvorené..

shawlin
autor
15. feb 2024

@petricienka tej istej osobe 🙂len vtedy som kvapkala do očí a teraz by som potrebovala do nosa kvapkat

renatka100
15. feb 2024

@shawlin v pohode davali sme aj po dlhsom case a zabrali, tiez sme mali oci aj nos

taktotedanie
16. feb 2024

Mimochodom sa uz lokalna liecba atb kvapkami uz neodporuca

shawlin
autor
16. feb 2024

@taktotedanie môžte mi povedať prečo? To som nevedela

shawlin
autor
16. feb 2024

@shawlin volala som akurát s doktorkou vravela som že som nasadila vravela že ok môže ostať a že treba pridať aj megamox takže nevyhnem sa tak či tak ATB

taktotedanie
16. feb 2024

@shawlin staci si precitat par odbornych clankov od ORL lekarov, vsetko je dostupne

anavixy
16. feb 2024

@shawlin tak ked mate aj celkove atb, tak lokalne uz naozaj su zbytocne a to teda aj vo vacsine pripadov ked cekove atb nie su ordinovane a dava sa pamycon alebo uniflox na zeleny soplik… je to taky isty nezmysel ako fenistil na nealergicku nadchu a kasel 🙉

shawlin
autor
16. feb 2024

@anavixy tak miešať už nebudem keď navrhla celkové ..ale čo sa dáva napr babatkam na nádchu miesto fenistilu? Lebo staršiemu dám dithiaden keď treba

anavixy
16. feb 2024

@shawlin a aky to ma mat efekt? Nijaky. Ani nema.
Babatkam a vsetkym ludom sa davaju na nadchu dekongestiva v spreji, teda Nasivin (vacsim aj Olynth napr a vsetky tieto zname spreje). To jedine ma potrebny ucinok na odpuch sliznice, ktory sposobuje upchaty nos. Uplne uplne zbytocne sa dava fenistil na nealergicku nadchu, nehovoriac o jeho vedlajsich ucinkoch. “Pochopim”, ked si chce niekto utlmit dieta, niekedy je to mozno podla niekoho potrebne na noc, aby sa vyspalo, ok, ale na nadchu fakt nie.

shawlin
autor
16. feb 2024

@anavixy no to hej dáva to zmysel

anavixy
16. feb 2024

@shawlin ak mas ig, najdi si profil orl nejen pro deti 🙂 ma tam rozne taketo veci skvele popisane, vysvetlene.. velmi zaujimave informacie

shawlin
autor
16. feb 2024

@anavixy dakujem 🙂