Môžem kojiť pred gastroenteorologickým vyšetrením?

erienka
9. júl 2014

Ahojte, zajtra caka rocnu dcerku gastro vysetrenie. Vraj 2 hodiny predtym nema jest sladke. Mozem ju vsak kojit? Sestricka mi povedala, ze ano, ale nezdala sa mi byt tym nejaka ista. Materske mlieko je predsa sladke, a ja nechcem pokiazit cele vysetrenie.
Samozrejme, kojit by som nemusela, len problem je ten, ze dcerka nechce takmer vobec jest (prave kvoli tomu na to gastro ideme) a nechcem, aby bola hladna.
Zeleninovu vyzivu alebo kusok rozka jej dat mozem?
Dakujem

denisafono
9. júl 2014

@erienka Ak idete na sono zaludka, koly napr refluxu tak by praveze mala byt najedena aby videli ci sa mlieko vracia, my sme to tak mali, este v aute pred vysetrenim som jej dala UM a tak sme isli. Nepises presne ake vysetrenie to bude tak je tazko radit. Pri gastrofibroskopii-hadicke sa nesmie jest 12hodin ani pit-to len pre info. Ak to bude iba palpacne vysetrenie gastro, ze lekar bude vysetrovat hmatovo-pripadne sono ale nie na reflux tak podla mna tie 2hod nepit, moze sa povracat.

erienka
autor
9. júl 2014

@denisafono ahoj, dakujem za odpoved, budu jej brat krv a robit sono. Idem tam kvoli tomu, ze nepribera podla tabuliek a nechce velmi jest (aj ked z mojho pohladu jej nic nie je).
Ale vodu jej tie 2 hodiny pred vysetrenim dat mozem?

luba41
9. júl 2014

@erienka a to vás tam poslala pediatrička? a čo je to "nepriberá podla tabuliek a nechce nič jesť"? aj má nejaké iné zdravotné problémy? pýtam sa preto, lebo ani moja nepriberala podla tabuliek, aj v tom veku jedla málo a veľa sa dojčila...ale som videla, že jej samozrejme nič nie je..

veriiii
9. júl 2014

@erienka tak im zavolaj, oni ti daju presnu odpoved,ja som myslela napr,ze pred gastro vysetrenim vzdy s prazdnym zaludkom..

niki101988
9. júl 2014

@erienka Ahoj, tak ja Ti veľmi neporadím, ale mala by si vedieť, že všetko pred vyšetrením sa treba opýtať sestričky a nie na MK. Tu Ti môže len každá povedať svoju skúsenosť. Dieťa by nemalo jesť dve hodiny pred vyšetrením to povedala sestrička takže toho by som sa držala, žiadna voda, kojenie ani nič. Ak ste objednaný na 9,00 a Ty ju o 6,50 nakŕmiš neverím, že nevydrží do vyšetrenia.

erienka
autor
9. júl 2014

@niki101988 no ved ako pisem v prvom prispevku, sestricka povedala, ze nema jest len nic sladke. Na otazku, ci kojit mozem, s vahanim povedala, ze ano. Preto sa pytam tu, lebo sa mi to nejak nezda.

25daniela
9. júl 2014

@erienka my chodime na gastro vysetrenie vzdy nalacno, ked sa robi ultrazvuk, tak chce dr vidiet prave to, ci je obsah zaludka nalacno v norme...

jana208
9. júl 2014

@erienka ahoj, my sme boli pred týždnom na gastro, robili sono + odber krvi. jesť sa nemalo, ale piť áno, ešte prizvukovala nám sestrička na chodbe, žeby pila, čaj, vodu, aj mlieko.

erienka
autor
9. júl 2014

@jana208 super, dakujem za odpoved.

siska53
9. júl 2014

@erienka nam kazali pred vysetrenim kvoli podozreniu na,reflux dat mlieko,kedze v case vysetrenia bol plne dojceny. Takze ano,materske mozes,ak idete na to. Ak na nejake ine vysetrenie,tak to sa zvykne robit nalacno,syn bol aj nalacno,len to zas bol kvoli inemu vysetrovany,ked uz bol vacsi.